Fără inspirație, fără victorie / Sport Club Bacău – Farul Constanța 2-2 (2-0)

Sport Club Bacau - Farul Constanta
Iată că cele 9 puncte pe care Viorel Tănase le credea realizabile după primele 4 etape au devenit imposibil de acumulat după runda a doua. Băcăuanii au scăpat printre degete o victorie care le-a stat la îndemână și de care numeni nu se îndoia după primele 45 de minute.

Gazdele au dominat prima repriză, profitând și de replica anemică a formației constănțene. Bogdan Ungureanu a deschis scorul în minutul 26, deviind în poartă un balon trimis cu capul de Lozneanu după centrarea căpitanului Hurdubei. ”Un gol de 2 lei”, l-a caracterizat antrenorul Farului după meci. În minutul 37, Bogdan Rusu a centrat de pe stânga, Strugariu a trimis cu capul în bară din 6 metri, mingea a ajuns la Hurdubei, al cărui șut a fost respins în corner de Neagu. Cu trei minute înainte de pauză, căpitanul Sport Clubului și-a antamat titlul neoficial de ”omul meciului” cu un gol de generic: vole la colțul lung cu piciorul stâng, de la 22 de metri lateral stânga, balonul fiind trimis în plasa laterală a porții oaspeților.

După pauză, Marian Pană a făcut trei schimbări inspirate, în timp ce Viorel Tănase nu le-a nimerit din nou. Băcăuanii au avut câteva siutații din care ar fi putut face 3-0, însă Luncanu (min. 66) și B. Rusu (min. 67) au fost blocați de portar, în timp ce șutul lui Hurdubei din 16 metri (min. 79) a trecut puțin peste. Gazdele au făcut apoi pasul înapoi, i-au chemat pe adversari peste ei, iar aceștia n-au refuzat invitația. Revirimentul oaspeților a fost anunțat de bara lui Ivănică, din minutul 80, ocazie care a prevestit parcă golul lui Enciu, din minutul 82. După o bâlbâială a defensivei gazdelor, atacantul constănțean a rămas singur cu Petrariu, pe care l-a învins cu un șut plasat de la 14 m. A fost un gol care parcă le-a turnat adrenalină în vene elevilor lui Pană, aceștia egalând în minutul 88, după un șut incredibil al lui Ochia, care a trimis sub bară din apropierea liniei de fund. Aceasta, după ce, în minutul 83, Farul a avut un penalty neacordat.

Cu un singur punct după primele două etape, în care n-a întâlnit adversari de primă mână ai seriei, cu o apărare vraiște și un joc de construcție dependent de forma lui Hurdubei, Sport Club Bacău suferă și riscă să-și piardă și puținii suporteri pe care-i are.

SC Bacău: Petrariu – Luncanu, Lozneanu, Burcă, Sascău – Strugariu (62 Vraciu), L. Dumitriu (87 Adăscăliței), Taban, Hurdubei – B. Ungureanu (77 Cl. Tudor), B. Rusu. Antrenor: Viorel Tănase.

Farul: Vl. Neagu – Cl. Popa (46 D. Ciobanu), Straton, Miulescu, Szalkai – Cîrstoiu (72 Ivănică) – Bardu, R. Neagoe, Ochia, Pîslaru (46 Igiroșanu) – M. Enciu. Antrenor: Marian Pană.

Cartonașe galbene: Lozneanu (21), Luncanu (47), B. Ungureanu (70) / Pîslaru (17), Ochia (20), Enciu (22), Neagu (90).

Arbitru: Andrei Lucian Ţiţii (Sibiu); Asistenţi: Adrian Ionescu (Târgovişte) şi Florin Alexandru Vişan (Galaţi).

Spectatori: 600.

Celelalte rezultate ale etapei a II-a din seria I: Academica Argeș – Gloria Buzău 3-0 (2-0), ACS Berceni – FC Voluntari 1-3 (1-1), CS Balotești – Săgeata Năvodari 0-1 (0-0), Unirea Slobozia – CF Brăila 0-0 și Rapid CFR Suceava – FCM Dorohoi 3-0 (2-0).
Clasament Liga a II-a
Etapa a III-a (13 septembrie): CS Balotești – ACS Berceni, Săgeata Năvodari – Unirea Slobozia, CF Brăila – Rapid CFR Suceava, FCM Dorohoi – SC Bacău, Farul Constanța – Academica Argeș și Gloria Buzău – FC Voluntari.

3 comentarii la „Fără inspirație, fără victorie / Sport Club Bacău – Farul Constanța 2-2 (2-0)”

  1. Pana in min. 77, cand Cl.Tudor l-a inlocuit pe B.Ungureanu, s-a jucat cumva 1-4-4-2 (dupa cum rezulta din comentariu), iar apoi, s-a trecut la 1-4-2-3-1 ? Se stie ca 1-4-2-3-1 nu functioneaza nici la echipe foarte mari; exemple: Brazilia (1-7 cu Germania, 3-0 cu Olanda), Romania, Steaua (cand nu joaca Bourceanu, Pintilii, Sanmartean). Romania, cu 1-4-4-2, a invins Bosnia cu 3-0 (cu mijlocul: Torje, Bourceanu, G.Muresan, L.Sanmartean) si putea fi 6-0 sau 7-0…

  2. galca,te apreciez,esti un fff bun cunoscator al fenomenului,insa?ai grija la comparatii,despre ce vorbim????esti deacord cu mine ca azi am vazut 2 echipe slabe?foarte slabe

  3. Din doua echipe foarte slabe, una (Bacaul) a condus si mai erau 8 minute ca sa ia 3 puncte. Iar, cand schimbarile mai mult incurca jucatorii, in loc sa-i ajute, se numeste ca antrenorul (impreuna cu echipa) a lucrat fara folos la antrenamente. La fel cum vaca loveste galeata si o varsa, dupa ce a fost mulsa (vaca). Se repeta debutul de campionat de anul trecut, cand Bacaul juca foarte bine si nu lua nici un punct… Fotbal artistic…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.