Știința Bacău pierde în fața campioanei după un meci de zile mari

Stiinta Bacau - Volei Alba Blaj 1Ultimele două campioane ale României la volei feminin au făcut spectacol într-o atmosferă de Champions League, sâmbătă după-amiază, în Sala Sporturilor din Bacău. Volei Alba Blaj s-a impus în tie-break și s-a calificat în finala campionatului, la capătul unei partide care a ținut asistența cu sufletul la gură timp de două ore. Marele regret e acela că, dacă ar fi jucat astfel pe toată perioada sezonului regulat, ”studentele” n-ar fi jucat semifinala cu echipa campioană, pe care ar fi întâlnit-o, poate, în finală. De altfel, după meci, primarul Blajului a declarat pentru ziarul Unirea că acest meci a fost adevărata finală…

Echipa ardeleană a câștigat relativ lejer primele două seturi, dominându-și adversara la toate capitolele. Când toată lumea se gândea la un 0-3 scurt, băcăuancele s-au trezit și au câștigat setul al treilea de o manieră categorică. Setul 4 a fost un veritabil thriller: după 8-4, Blajul a întors și a condus cu 13-10, dar Știința a luat din nou conducerea cu 19-18. La 22-21, Florin Grapă a făcut mutarea câștigătoare, trimițând-o pe Bălțatu la serviciu, iar Crina a egalat situația cu 2 ași.

În tie-break, Blajul a avut 4-2, Florin Grapă a cerut time-out, iar băcăuancele au punctat de 3 ori consecutiv. A fost rândul lui Darko Zakoc să ia time-out, moment după care preluarea băcăuană n-a mai ținut, atacul a tremurat, iar campioana s-a desprins și a obținut calificarea în finală după numai 3 meciuri. Știința Bacău va lupta pentru medaliile de bronz cu învinsa semifinalei dintre CSM Târgoviște și CSM București.

Știința BACĂU – Volei Alba BLAJ 2:3 (19-25, 16-25, 25-15, 25-21, 10-15)

BACĂU (5 puncte din serviciu, 54 atac, 5 blocaje, 31 erori adversar): Moisa 5 puncte, Lupu 5, Gavrilescu 9, Cazacu 9, Rogojinaru 5, Radu 10, Albu – libero. Au mai jucat: Baciu 18, Bălțatu 2, Zarkova 1, Manu. Antrenor: Florin Grapă.

BLAJ (6 puncte din serviciu, 58 atac, 12 blocaje, 25 erori adversar): Grbac 5, Djuric 17, Plchotova 6, Nemțanu 7, Vesovic 17, Salaoru 20, Vujovic – libero. Au mai jucat: Rusu 1, Alajbeg 3, Viloiu, Berdilă. Antrenor: Darko Zakoc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.