Sport Club Bacău încheie sezonul regulat cu o remiză în deplasare

SC Bacau - Academica Clinceni 32Scăpată de griji după remiza de vineri, dintre Rapid și Berceni, Sport Club Bacău a avut o evoluție bună în deplasarea de la Clinceni. Băcăuanii au avut marile ocazii de gol, însă Gheorghiu (bară, min. 12), Dumitriu (șut periculos, apărat in extremis de portarul advers, min. 18) și Grumezescu (ratare uriașă, din 4 metri, min. 73) n-au găsit drumul spre gol. După 0-0 cu Academica Clinceni, echipa lui Cristi Popovici termină sezonul regulat pe locul 6, îndeplinindu-și obiectivul, acela de a se califica în play-off. În prima etapă a play-off-ului, Sport Club Bacău va evolua pe terenul Rapidului, unde are ocazia să răzbune toate ocaziile ratate în Giulești, pe 24 martie.

În partida de la Clinceni, SC Bacău a evoluat în formula: Ureche – Mihălăchioae, Ursu, Burcă, Giurgiu – Sahru, Adăscăliței, Dumitriu, Gheorghiu (83 Drugă) – Vraciu, Grumezescu (74 Nemțanu).

Clasament Liga a II-a, seria I

Play-off, etapa I (9 aprilie): Rapid București – SC Bacău, Dunărea Călărași – Academica Clinceni și Farul Constanța – Dacia Unirea Brăila.

4 comentarii la „Sport Club Bacău încheie sezonul regulat cu o remiză în deplasare”

  1. Nu. Am verificat la club și, cel puțin la acest moment (sâmbătă, ora 13.30), nu se confirmă zvonul.

 1. Clasamentul pentru play-off şi play-out:

  play-off
  1. Rapid Bucureşti 0 0 0 0 0-0 25 pct.
  2. Dunărea Călăraşi 0 0 0 0 0-0 23
  3. Dacia Unirea Brăila 0 0 0 0 0-0 21 (+0,5)
  4. Farul Constanţa 0 0 0 0 0-0 19
  5. FC Academica Clinceni 0 0 0 0 0-0 19 (+0,5)
  6. SC Bacău 0 0 0 0 0-0 15

  *locul 1 va promova direct în Liga 1 la finalul play-off-ului
  **locul 2 va juca un baraj cu locul 2 din Seria a II-a, iar câştigătoarea din dubla manşă va juca un nou baraj cu ocupanta locului 12 din Liga 1

  play-out
  1. ACS Berceni 0 0 0 0 0-0 14
  2. Gloria Buzău 0 0 0 0 0-0 13 (+0,5)
  3. Rapid CFR Suceava 0 0 0 0 0-0 11
  4. CS Baloteşti 0 0 0 0 0-0 11
  5. Bucovina Pojorâta 0 0 0 0 0-0 7
  6. Ceahlăul Piatra Neamţ 0 0 0 0 0-0 5

  *locurile 1 şi 2 se vor salva de la retrogradare
  **locul 3 va juca un baraj de menţinere în Liga 2 cu ocupanta locului 3 din play-out-ul Seriei a II-a
  ***locurile 4, 5 şi 6 vor retrograda în Liga 3

  Program Seria I play-off:

  TUR

  Etapa I, 9 aprilie

  Rapid Bucureşti – SC Bacău
  Dunărea Călăraşi – FC Academica Clinceni
  Dacia Unirea Brăila – Farul Constanţa

  Etapa II, 16 aprilie

  FC Academica Clinceni – Rapid Bucureşti
  Farul Constanţa – Dunărea Călăraşi
  SC Bacău – Dacia Unirea Brăila

  Etapa III, 23 aprilie

  Rapid Bucureşti – Farul Constanţa
  Dunărea Călăraşi – Dacia Unirea Brăila
  SC Bacău – FC Academica Clinceni

  Etapa IV, 30 aprilie

  Dacia Unirea Brăila – Rapid Bucureşti
  Farul Constanţa – FC Academica Clinceni
  Dunărea Călăraşi – SC Bacău

  Etapa V, 7 mai

  Rapid Bucureşti – Dunărea Călăraşi
  FC Academica Clinceni – Dacia Unirea Brăila
  SC Bacău – Farul Constanţa

  RETUR

  Etapa VI, 10/11 mai

  Dunărea Călăraşi – Rapid Bucureşti
  Dacia Unirea Brăila – FC Academica Clinceni
  Farul Constanţa – SC Bacău

  Etapa VII, 14 mai

  Rapid Bucureşti – Dacia Unirea Brăila
  FC Academica Clinceni – Farul Constanţa
  SC Bacău – Dunărea Călăraşi

  Etapa VIII, 21 mai

  Farul Constanţa – Rapid Bucureşti
  Dacia Unirea Brăila – Dunărea Călăraşi
  FC Academica Clinceni – SC Bacău

  Etapa IX, 28 mai

  Rapid Bucureşti – FC Academica Clinceni
  Dunărea Călăraşi – Farul Constanţa
  Dacia Unirea Brăila – SC Bacău

  Etapa X, 4 iunie

  SC Bacău – Rapid Bucureşti
  FC Academica Clinceni – Dunărea Călăraşi
  Farul Constanţa – Dacia Unirea Brăila

 2. FC Botoşani joacă la două capete pentru găsirea unui nou antrenor. După Popovici, s-au purtat negocieri şi cu Grozavu

  Oficialii FC Botoşani merg la două capete pentru aducerea unui nou antrenor principal la echipă după despărţirea de Cristian Pustai. Conducătorii grupării moldovene au discutat cu doi antrenori din Liga 2, ambii foşti principali la Botoşani.

  După ce sâmbătă s-a vorbit că Cristian Popovici de la SC Bacău e principalul favorit să o preia pe FC Botoşani, iar antrenorul a recunoscut că a purtat discuţii cu directorul sportiv Anton Heleşteanu, între timp a apărut şi varianta Leo Grozavu, la fel de favorit. Cu antrenorul lui Gaz Metan Mediaş s-a vorbit deasemenea, şi-a dea acceptul, dar a rămas să-şi rezilieze contractul cu liderul din Seria 2. Cert este că Grozavu nu va fi pe bancă la meciul de astăzi, de la ora 18:00, cu ACS Poli Timişoara, atunci când antrenor va fi Alin Bordeanu.

  „Nu trebuie să mai ascundem. Prima opţiune e Leo Grozavu. Suntem în discuţii. El este sub contract la momentul acesta. E clar că mâine nu va sta pe bancă. Mai avem şi alte variante. Avem şi variante care ar putea fi pe bancă. Nu am luat încă o decizie. Nu dorim ca jucătorii să fie bulversaţi. Un antrenor nu poate schimba multe lucruri într-o zi sau în două zile. Leo este sub contract, a avut discuţii. El a mai avut o ofertă de la Liga 1 în toamnă, dar nu a fost lăsat să plece. Era angajat într-un proiect acolo. Acum e altă situaţie, ştie clubul FC Botoşani, cunoaşte lotul. Ceilalţi antrenori pe care îi avem pe listă sunt liberi de contract. Trebuie să ne gândim bine ce alegere facem”, a declarat Cornel Şfaiţer care a adăugat: „Sunt antrenori care îşi doresc enorm de mult să antreneze în Liga 1 şi nu se pune problema financiară. Noi ne dorim să plătim un antrenor şi să ne facem treaba. Sunt mulţi antrenori care s-au autopropus, inclusiv străini. Din Portugalia, Spania. Cu proiecte. Noi le-am explicat că nu putem face proiecte la momentul acesta. Un singur loc liber este la Liga 1, la Botoşani. Sunt mulţi cu licenţa Pro. Sunt puţini tehnicieni cu care poţi face un proiect pe minim doi ani. Mulţi antrenori doresc jucători valoroşi, li se promit, nu li se aduc, sunt foarte puţini antrenori care pot lucra cu jucători tineri pe care să-i promoveze. Asta înseamnă implicare se la 8 dimineaţa şi până la 8 seara. Sunt antrenori care vor să vină la serviciu trei ore”.

  “În acest moment, eu sunt la Sport Club. Am avut vineri, la Snagov, o discuţie de principiu cu Toni Heleşteanu, care m-a informat despre faptul că sunt dorit la FC Botoşani, dar de atunci şi până acum nu m-a mai contactat nimeni din conducerea lor. Am citit pe foarte multe site-uri ca eu voi fi noul antrenor al Botoşaniului, dar, repet, la nivel oficial, exceptând convorbirea cu Heleşteanu, despre care ştie şi preşedintele Sport Clubului, Cristi Ciocoiu, eu nu am purtat nicio altă discuţie cu cei de acolo”, a declarat, pentru Deşteptarea, duminică la prânz, Popovici, care nu ar revenit la Botoşani în orice condiţii: “Depinde de foarte mulţi factori. Oricum, n-aş pleca în orice condiţii la Botoşani, chiar dacă vorbim despre o echipă de Liga 1. În mod cert, nu m-aş duce acolo doar pentru o lună şi jumătate, însă cred că e prematur să vorbim, atât timp cât eu nu am primit o ofertă din partea Botoşaniului. La modul cel mai sincer, cred că sunt şanse mai mari să continui la Sport Club decât să plec”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.