Nu asasinați sportul de performanță din Bacău !

Voleibalistele de la Stiinta Bacau se bucura dupa castigarea titlului de campioana nationala.Stimați aleși ai Bacăului, priviți cu luare aminte imaginile de mai sus, din ceea ce e, probabil, cea mai frumoasă fotografie a sportului băcăuan din ultimele două decenii. E bucuria fără margini a campioanelor de la Știința, sportive care au dus glorie și faimă Bacăului, alături de cel supranumit ”Sir Alex Ferguson de România”, adică profesorul Florin Grapă. Nu uitați, de asemenea, că echipa de handbal Știința Municipal Dedeman Bacău umple Sala Sporturilor, chiar dacă factori extra-sportivi vor s-o pună la pământ.

Într-un oraș cenușiu, sufocat de gropi, noroaie și șomaj, sportul a rămas ultima baricadă a bucuriei pentru băcăuani. Nu le furați și această ultimă plăcere ! Faptul că sportul de performanță nu poate trăi în România fără bani publici e deja o axiomă. Nu puneți condiții imposibil de îndeplinit pentru finanțarea echipelor care fac cu-adevărat performanță și țineți sportul băcăuan în viață. ”În ce privește ramurile prioritare ale sportului, vom avea cel puțin aceeași finanțare ca în 2014” și ”pentru sportul de înaltă performanță, procentul de contributivitate al solicitanților de finanțări va rămâne la 10%” sunt două dintre declarațiile viceprimarului Radu Ababei, cadru didactic universitar și fost sportiv de performanță. Să sperăm că n-au fost doar vorbe-n vânt.

Stiinta Bacau - Minaur Baia Mare 35

Un comentariu la „Nu asasinați sportul de performanță din Bacău !”

  1. Dezvoltare inseamna sa gasesti solutii sa faci mai multi bani nu sa desfiintezi ceea ce mai mergea bine: sportul. Bacauanior nu le ramane decat sa se adune in jurul gropilor de pe Milcov,ILCaragiale sau de aiurea si sa se bucure cu ele.Asta da divertisment pentru timpul liber.Sau sa admire groapa din cartierul CFR ce trebuia sa fie sala Polivalenta.Cata bataie de joc.Intr-un an cat mai este pana la alegeri o sa ajungem mai rau ca in Valea Jiului ca noi nu avem ce scoate din gropi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.