Florin Grapă: ”Dacă n-a fost să fie locul 1, ne dorim măcar bronzul”

Florin GrapaCu câteva zile înainte de cel de-al treilea meci din finala mică a campionatului și în preajma ședinței de Consiliu local care va consfinți, practic, soarta sportului de performanță din Bacău, am purtat un scurt dialog cu profesorul Florin Grapă despre aceste evenimente și nu numai. 

Rep.: Cum comentați preconizatele schimbări în acordarea finanțărilor pe Legea 350 (limitarea plafonului la 2 milioane de lei și o co-finanțare de 25% din partea solicitanților) ?

Florin Grapă: Eu am avut câteva amendamente vizavi de proiectul care ni s-a prezentat luni și am înțeles că se va ține cont de ele, situație în care lucrurile vor sta bine. Este vorba de majorarea plafonului de finanțare la 4 milioane de lei, iar partea de co-finanțare să fie de 10% din suma aprobată. Partea mai puțin plăcută ar fi că e posibil ca nu toți banii aprobați să fie și acordați, acest lucru urmând să depindă de încasări. Dar eu cred că așa ceva nu se va întâmpla, având în vedere că anul viitor este electoral și imaginea contează.

Rep.: Ce părere aveți despre decizia de a da liber nelimitat la jucătorii străini din campionatul viitor ?

F.G.: A fost practic o decizie luată de cluburi, aproape în unanimitate. Nu știu să vă spun acum dacă e bine sau e rău. Având în vedere că nu vine nimic din urmă, noi va trebui totuși să jucăm, să avem un campionat mai puternic, lucru care sper să se întâmple datorită acestei decizii. Probabil că, peste un an, doi, trei, când lucrurile se vor așeza în eșalonul secund și la cele de juniori, atunci se va reveni la 2-3 jucătoare străine în prima formație.

Rep.: În final, haideți să vorbim și despre finala pentru locul 3 cu CSM București.

F.G.: Eu mi-aș dori să jucăm și al cincilea meci și am încredere că se va întâmpla lucrul acesta. Echipa poate, iar eu îmi doresc, dacă n-a fost să fie locul 1, măcar locul 3, adică să fim pe podium. Vă garantez că voi face tot ce ține de mine pentru a lua medalia de bronz a campionatului.

 

8 comentarii la „Florin Grapă: ”Dacă n-a fost să fie locul 1, ne dorim măcar bronzul””

  1. eu nu inteleg o treaba ,poate ma lamureste si pe mine cineva.

    nu sunt incasari de la Federatie, tv, anumite drepturi?

    cam care e suma necesara pt o echipa de volei/handbal pt un an de zile?

    multumesc si succes

    1. De la federatie nu cred, iar drepturi tv si alte drepturi nici nu se pune problema, unde te crezi- la fotbal? Campionatul de volei nu are sponsor oficial, iar din cauza ca nu e atat de vizionat nici banii din publicitate nu sunt multi, asta daca sunt. Asta e doar parerea mea, nu sunt in masura sa zic ceva oficial pentrubca nu am de unde sti. Poate cei care citesc aceste commenturi si pot spune ceva oficial sa-ti raspunda la intrebare.

  2. Domnul profesor face referire la banii pe care urmeaza sa-i primeasca echipa de la factorii locali (Legea 350 – Primarie) de acolo ar trebui sa vina grosul……

  3. eu vad sportul ca pe o afacere… adica dpv al managementului… eu daca am firma, nu astept sa ma sprijine primaria, nu?

    daca fac plati trebuie sa am si incasari, ori ma limitez la cat am.

    nu am nimic impotriva sponsorizarii de la primarie sau alti factori, dar banii sunt putini si nu te poti baza pe pomeni intotdeauna, solutiile, zic eu, trebuie gasite in alta parte.. listarea la bursa, sponsori, etc…

  4. Sportul in general in Romania si mai ales cel bacauan e asa cum e, oamenii de afaceri , mediul privat nu se mai inghesuie sa bage bani,asa ca singura solutie ramane tot Primaria,e adevarat banii de aici sunt putini si mai mereu alocati cu intarziere dar decat deloc???

  5. ovidiu,mediul privat (patronii) nu se vor inghesui niciodata sa sponsorizeze o echipa decat daca sa zicem e vorba de inalta performanta si atunci vor castiga….publicitate, asta in cazul fetelor de la volei,dar?daca ,spre exemplu te referi la fotbal???nimeni nu va da nici un ban pentru echipe mediocre din ligile 2 si 3 pentru ca de aici un eventual paton nu castiga nici macar publicitate…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.