Cupa României la volei feminin rămâne la Bacău ! / Știința – Dinamo 3:2 (-14, 21, -17, 20, 10)

Stiinta Bacau - castigatoarea Cupei Romaniei 2014
Campioana României la volei feminin a făcut duminică, la Constanța, un prim pas spre un nou event. Știința Bacău s-a impus în finala Cupei României în fața eternei rivale Dinamo Romprest București, în urma unui joc decis în tie-break, după ce bucureștencele au condus cu 1-0 și 2-1 la seturi.

De altfel, în primele patru seturi, voleibalistele celor două finaliste au alternat execuțiile spectaculoase cu greșeli greu de înțeles la un asemenea nivel. După ce băcăuanele au revenit de fiecare dată și au egalat situația la seturi, s-a intrat în tie-break, acolo unde Florin Grapă a trimis-o pe Katsiaryna Zakreuskaya trăgătoare, mutare ce avea să se dovedească decisivă. S-a mers cap la cap la primele 4 puncte, după care Știința s-a desprins la 4-2 datorită unui atac în aut al Olgăi Ativi. Dinamo a revenit și a egalat la 7, după un as al Nenovei, iar de la 9-8 pentru campioane, a intrat în scenă Zakreuskaya. Voleibalista belarusă a fost MVP-ul partidei, după ce a realizat cinci puncte la rând pentru Știința, atât cu atacuri, cât și cu blocaj. Punctul care a închis meciul a fost reușit de Alexandra Sobo, iar Cupa României este cucerită pentru a doua oară consecutiv de Știința Bacău.

”Dacă sunt mulțumit de ceva după acest meci, sunt de faptul că am câștigat pe fondul unui joc care nu a fost excepțional, în fața unei echipe care a jucat. N-am servit extraordinar, dar am blocat mult mai bine decât adversarele noastre. După cum ați văzut, am încercat diverse formule, am făcut multe schimbări și am văzut cu satisfacție că avem variante, am pe cine mă baza și asta-mi dă speranțe pentru titlu”, ne-a declarat antrenorul Florin Grapă.

ȘTIINȚA: Kim Staelens, Katsiaryna Zakreuskaya, Alexandra Sobo, Mimi Sosa, Denisa Rogojinaru, Monika Potokar, Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Sabina Miclea, Roxana Bacșiș, Mihaela Herlea și Lucia Gaido – libero.

7 comentarii la „Cupa României la volei feminin rămâne la Bacău ! / Știința – Dinamo 3:2 (-14, 21, -17, 20, 10)”

  1. iar un meci sooper frumos …………………cu set castigat Dinamo apoi set BAcau …..Dinamo iar Bacau iar si apoi nervii intinsi dupa 2 2 ..in setul final..fetele au fos destinse..Bravo Alexandra , Sabi ! si celelalte..Diferenta de varsta a fost vizibila..cele de la Dinamo fiind mai experimentate , mai tari in lovituri si mai sigure pana la un punct dar..tineretea si elasticitatea celor de la Stiinta au prevalat si acel „Je ne sais quoi al coordonatoarei.. si relaxarea cu care au intampinat meciul fata de crisparea celor din Bucuresti o mica analiza SWOT releva … ca blocajele nu au fost reusite!in mare parte iar tragerile au fost mai degraba slabe si au fost castigate in majoritate prin strecurarea printre aparatoarele dinamoviste decat prin forta bruta ..atentie Sobo!..acestea sint punctele care trebuie imbunatatite pe viitor..puncte foarte bune: pasiunea in joc, efortul si sariturile lui Sabi DUPA FIECARE MINGE … inteligenta in atac…preluarile foarte bune, jocul de coordonare ca si fake urile.., tragerile lui Sobo pline de succes, mobilizarea psihica si concentrarea , in special dupa time out uri si pauze..de asemenea punctam la antrenament.. de la ora 11 fetele fiind in sala si facand o incalzire aproape dubla fatza de bucurestence…concluzia!? cand a jucat SAbina coordonatoare am castigat! si aceasta s a simtit evident !Antrenorul Dinamo iar a dovedit ca nu stie sa piarda…fiind suparat..pentru acest „ce asta e volei?” bineinteles ca e si mai e si unul in care ati pierdut clar… Felicitari tuturor pentru un joc de mare campioane care a fost vazut mai rar in Constanta in ultimul an..Felicitari si va asteptam in play off!

  2. Se vede ca avem echipa de AUR ,si bunulDUMNEZEU ajuta pe cei buni, ne mandrim noi suporteri de fetele si antrenori care va conduc spre victori .Sunteti mandria MOLDOVEI ,si ai ROMANIE. Asteptam sa lua.-ti si CAMPIONATUL.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.