Judo în salină, în premieră națională, la Târgu Ocna

Cupa Magura 2014, Salina Tg. Ocna
Sâmbătă, 22 martie, a avut loc în Spațiul Sportiv din Mina Salina Tg. Ocna a X-a ediție a Cupei Măgura la judo, pentru categoriile de vârstă U14, U16 și U21 (m+f). CSM Onești, în colaborare cu Primăria Târgu Ocna, DJTS Bacău și Salrom Salina Târgu Ocna, a organizat în condiții foarte bune competiția, unde toți participanții s-au simțit foarte bine, în condițiile în care totul a fost INEDIT, deoarece este pentru prima dată în România când se desfășoară o competiție într-o mină de sare la o adâncime de 240 metri. Spațiul de luptă a fost așezat pe un podium din scândură, unde se desfășoară jocuri de handbal, minifotbal etc.
Concursul s-a desfășurat pe două spații regulamentare cu saltele originale și cu arbitrii delegați ai FR Judo. Sporivii clasați pe primele trei locuri au primit medalii și diplome, iar primele trei echipe au primit cupe și diplome. Celelalte echipe au primit cupe și diplome de participare.
Au participat un număr de 17 echipe cu un total apromixativ de 200 de sportivi. Premierea a fost făcută de directoarea clubului CSM Onești și de primarul orașului Tg.Ocna.
De la SCM – J.C. Royal Bacău au participat un număr de 10 sportivi, pregătiți și însoțiți de prof. Aurel Chelariu (antrenor emerit), care au obținut următoarele rezultate :
Locul I – 1. Jâtcă Mihnea 38 kg. U14
2. Prosie Dragoș 46 kg. U14
3. Herciu Antonio 30 kg. U16
4. Moroșanu Marian 60 kg. U21
5. Nica Ștefan 81 kg. U21
Locul III – 1. Tamba Cosmin 60 kg. U21
Locul V – 1. Pușcașu Ionuț 50 kg. U16
De menționat că Tamba Cosmin este la categoria de vârstă U16, dar a luptat la U21. De altfel, el este campionul pe 2013 la U16 la 50 kg. Felicitări, Cosmin!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.