ÎN REVENIRE DE FORMĂ / Fotbal, Liga 2 – SC BACĂU – CSMS IAŞI 1-0 (0-0)

SC Bacau - Rapid CFR Suceava (6)
Dacă acum câţiva ani, Bacăul şi Iaşiul jucau derby-ul Moldovei în Liga 1, astăzi echipele celor două oraşe moldave, SC Bacău şi CSMS Iaşi s-au confruntat în Liga 2.
Primele 20 de minute prevesteau un meci anost, lipsit de ocazii. Dar, în min.22 cei 350 de spectatori au fost treziţi de şutul puternic al lui Hurdubei care, din colţul careului de 16 metri, nu nimereşte poarta. Ungurenu nu se lasă mai prejos şi, peste 2 minute, şutează în bară de la 25 de metri. În acelaşi minut, Bogdan Rusu scapă singur în careu după o pasă a lui Cl.Tudor, însă un fundaş ieşean deviază mingea în corner. În min.28, gazdele au o nouă ocazie tot prin B. Rusu care scapă singur după o greşeală a lui Vişa, dar mingea expediată de acesta se duce puţin pe lângă poartă.
Oaspeţii au prima ocazie în min.31 prin Onofraş care loveşte bara din 4 metri după centarea lui Ţigănaşu. Ocaziile ieşenilor continuă 2 minute mai târziu, când Mihalache şutează peste poartă de la 35 de metri.
A doua repriză începe cu un şut al lui Mihalache, care trage de la 18 metri, iar Petrariu respinge. În minutul 60, Bacăul are o ocazie mare prin Luncanu care, după o fază frumoasă în careu, şutează puţin peste poartă. După 5 minute, ieşenii încearcă, la rândul lor, să deschidă scorul. Vladu a pătruns prin apărarea băcăuană, i-a pasat lui Ţigănaşu care centrează paralel cu poarta. Viorel Tănase, mulţumit cu un egal, face o schimbare defensivă, între B.Rusu şi Adăscăliţei.
În min.85, iniţiativa este tot a oaspeţilor. Olah centrează din corner, un fundaş ieşean a preluat cu capul, Luncanu a respins de pe linia porţii până la Dobre care a şutat din apropiere în bară.
Singurul gol al partidei vine în min.87. După un contaatac şcoală, Luncanu a centrat în careul mic, Predoiu înscriind din 3 metri.
Meciul a plăcut spectatorilor, mai ales că jucătorii băcăuani, plini de ambiţie şi de determinare, au reuşit cea mai bună evoluţie a lor din acest sezon în faţa legendei Marius Lăcătuş. Un efort deosebit a făcut B. Ungureanu, care a alergat foarte mult şi s-a zbătut pentru fiecare minge, reuşind să câştige majoritatea duelurilor. Claudiu Tudor a pasat foarte bine la mijlocul terenului, creând culoare pentru coechipieri.

SC BACĂU: 12. Petrariu – 17.Luncanu,6. Lozneanu, 3.A. Burcă, 19.Sascău( 24.Mihălăchioae-min.89) – 4.Dumitriu – 28.Şchiopu, 10.Cl. Tudor, 23.B. Rusu(20.Adăscăliţei-min.75), 7.Hurdubei (cpt.) – 9.B. Ungureanu(21.Predoiu-min.81). Rezerve: 11.Ştirbu – 24.Mihălăchioaie, 20.Adăscăliţei, 18.Strugariu, 77.C. Miron, 90.Husein, 21.Predoiu
Antrenor: Viorel Tănase

CSMS iAŞI: 82.Miron – 21.Firoiu, 6.Creţu, 14.Vişa, 20.Vladu – 11.Onofraş (cpt.), 8.Olah, 4.Mihalache, 30.Ţigănaşu(10.Ionescu-min.72) – 17.L. Dobre, 9.Herghelegiu. Rezerve: 88.Bălan – 7.Voicu, 27.Novac, 5.Bădic, 28.Bădescu, 10.Cl. Ionescu, 25.Dedu
Antrenor: Marius Lăcătuş
Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenţi: Sebastian Stoianov (Constanţa) şi Ovidiu Aruşoaie (Piatra Neamţ)
Spectatori: 350

9 comentarii la „ÎN REVENIRE DE FORMĂ / Fotbal, Liga 2 – SC BACĂU – CSMS IAŞI 1-0 (0-0)”

 1. Daca Bacaul prinde locurile 1-6, am inteles ca la rezultatele deja obtinute intre primele 6, se vor adauga alte 10 meciuri de fiecare (cu fiecare) intre primele 6 (play-off). La zi, avem urmatorul clasament:
  1) Clinceni 6 4 1 1 (12-5) 13p (cl. ad. +4);
  2) Rapid 5 2 2 1 (5-4) 8p (cl.ad. +5);
  3) Berceni 5 2 2 1 (6-5) 8p (cl. ad. +2);
  4) Iasi 6 2 1 3 (6-6) 7p (cl. ad. -2);
  5) Slobozia 5 2 1 2 (4-6) 7p (cl. ad. +1);
  6) Bacau 7 1 1 5 (4-11) 4p (cl. ad. -8).
  Pentru a avea sanse de promovare din acest campionat, trebuie sa fie in primele 6 la sfarsitul returului, iar din ultimele 3 meciuri cu primele 6 sa castige cat mai mult, pentru a ajuta rezultatele din play-off. Bacaul mai are de jucat (cu primele 6), cu Rapid (a), Slobozia (d), Berceni (d). Calculele sunt, in special, pentru locul 2, fata de care are mai putin de recuperat. Pe 14 febr., la judecarea Planului de reorganizare, Rapidul poate intra in faliment, asa ca mai sunt sanse.

 2. Mai degrabă dispare hibridul ăsta al Primăriei Bacău decât să falimenteze Rapid.
  Auzi, să te bazezi pe răul unei echipe, pentru a îţi îndeplini obiectivele… Halal!!!

 3. Cred ca golaverajul, dupa care meciurile directe. Pana acum erau meciurile directe… Nu m-am uitat pe site-ul FRF, la Regulamentul de fotbal…

 4. In mod cert, Rapidul este in faliment, numai ca s-au tras si se trag sforile. Daca Becali i-ar fi dat lui Seche, la timp, banii si penalizarile, urmaream acum FCM-ul. SC-ul are 9 jucatori de la FCM si altii de la alte echipe din Bacau. Intr-adevar, schioapata SC-ul, dar sa-i dam timp sa demonstreze ca merita sa reprezinte Bacaul. Mai nou, Becali falimenteaza si Argesul. L-ar fi salvat daca il transfera pe Tanase la Palermo si Argesul lua 50%. In plus, Clinceniul si Rapidul au luat cel putin cate 6 puncte cu acele specimene numite arbitri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.