Haltere, Cupa României juniori / Un trofeu și un podium pentru băcăuani


Între 14 și 18 mai, la Onești, s-au desfășurat Cupa României la haltere pentru juniori I și calificările pentru finala Campionatului Național din toamnă. Bacăul a fost reprezentat la acest concurs prin trei cluburi, CS Arena 2011, CSM Bacău 2010 și SCM Bacău.
Dintre sportivii băcăuani, performerii acestei competiții au fost Ionuț Stanciu (SCM Bacău, antrenor Ion Călin) și Ionuț Ilie (CS Arena 2011, antrenor George Călin), doi obișnuiți ai podiumurilor de premiere. Dacă Ionuț Stanciu s-a impus la categoria +105 kilograme fără prea multe probleme, cucerind Cupa, la categoria 69 de kilograme, marele favorit al întrecerii, Ionuț Ilie, campionul național de juniori en-titre, a pierdut la ultima ridicare, haltera alunecându-i din mână.

A fost o luptă disputată doar între doi halterofili, Ilie și Alexandru Pantea (CSM Bistrița, component al Lotului Olimpic, Vicecampion European de Juniori II – 2011, Campion European de Cadeți – 2011). Sportivul băcăuan a luat un minim avantaj încă de la început, conducând după stilul smuls. Finalul a fost unul foarte tensionat. Bistrițeanul Pantea a preluat conducerea după prima ridicare la stilul aruncat, cei doi halterofili mergând apoi aproape bară la bară, la o diferență de un kilogram. La ultima șansă de a-și învinge adversarul, Ionuț Ilie a scăpat haltera și, implicit, Cupa.
Reamintim că, în ultimele două luni, Ionuț Ilie a ocupat pozitia a treia a podiumului la Cupa României de Seniori și și-a adjudecat trofeul la aceeași competiție destinată Tineretului.

“Ionuț Ilie a mers foarte bine până la ultima ridicare. A avut ghinion pe final, dar sper că-și va lua revanșa în finala Campionatului Național”, a declarat George Călin, antrenorul sportivului.

Toți halterofilii băcăuani prezenți la concurs s-au calificat în finala Campionatului Național.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.