Ce ne facem, fetelor ? / Știința Bacău – Volei Alba Blaj 2:3 (24-26, 25-19, 28-26, 22-25, 13-15)

Stiinta Bacau - Volei Alba Blaj
Voleibalistele de la Știința Bacău au ”confirmat” marți evoluția modestă de la Târgoviște, suferind prima înfrângere a sezonului, pe teren propriu, cu revelația Volei Alba Blaj. Oaspetele au obținut o victorie meritată fiindcă au dat dovadă de mai multă determinare și au mai fost mai lucide în momentele decisive. Băcăuanele au comis nepermis de multe greșeli la serviciu, iar preluarea a fost, de asemenea, în mare suferință. La toate acestea s-a adăugat și lipsa de inspirație a antrenorului Florin Grapă la alcătuirea echipei și la schimbări. Astfel, în primul set, Mihaela Herlea a fost practic inexistentă, dar nu a fost schimbată. Sârboaica Aleksandra Petrovic a fost introdusă abia în ultimul set, la serviciu. Apoi, nemulțumit de randamentul coordonatoarei Kim Staelens, a scos-o în primul set, pierdut până la urmă, după care a reintrodus-o în seturile 2 și 3, câștigate de Știința, pentru ca, după aceea, s-o schimbe din nou ! E adevărat că olandeza nu e la nivelul sezonului trecut, dar și-așa rămâne o jucătoare care poate face oricând diferența.
O altă decizie mai greu de înțeles a fost cea legată de Roxana Bacșiș. Introdusă în setul al treilea, ea a rezolvat o minge foarte importantă la 23-23, apoi a greșit un serviciu și a fost schimbată imediat.
Și fiindcă am adus vorba de serviciu, oare cum a fost posibil ca o jucătoare cu experiența Denisei Rogojinaru să servească afară în tie-break la 11-11 ?
Am auzit după meci invocându-se și lipsa de omogenitate. Păi, fraților, ne-a bătut o echipă care s-a remaniat în proporție de 90% față de sezonul trecut!!!
Dacă, în privința campionatului, înfrângerea de marți nu e un capăt de țară, competiția fiind abia la început, evoluția băcăuanelor e deosebit de îngrijorătoare în perspectiva participării în Champions League. Miercurea viitoare, campioana României joacă în Polonia, iar cu o prestație cum a fost cea cu Blajul, riscă să se facă de râs.

ȘTIINȚA BACĂU: Kim Sterken-Staelens (6p), Alexandra Sobo (11), Mihaela Herlea (16), Denisa Rogojinaru (15), Monika Potokar (20), Crina Bălțatu (15), Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Sabina Miclea-Grigoruță (1), Marina Cvetanovic (2), Ramona Breban, Roxana Bacșiș (1), Aleksandra Petrovic (1). Antrenor: Florin Grapă.

VOLEI ALBA BLAJ: Luminița Trombițaș (5p), Valentina Rusu (9), Roxana Ivanof (3), Adina Salaoru (20), Miroslava Kijakova (13), Milagos Collar (14), Katja Medved – libero. Au mai jucat: Adina Stanciu (1), Adriana Dudnic (6), Ramona Rus, Camila Lanner, Denisa Viloiu. Antrenor: Branko Gajic.

Un comentariu la „Ce ne facem, fetelor ? / Știința Bacău – Volei Alba Blaj 2:3 (24-26, 25-19, 28-26, 22-25, 13-15)”

  1. Sincer nu inteleg campania de transferuri!!! una joaca, restul banca de rezerva o practica. spunem de blaj k e revelatie? revelatie a fost anul trecut. anul acesta se bate la campionat fara doar si poate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.