EXCLUSIV / Fredrik Ohlander (Ystads IF): ”Pornim cu șansa a doua dar sper să facem o surpriză”


Cel mai experimentat handbalist din lotul deplasat la Bacău de suedezii de la Ystads este portarul Fredrik Ohlander. În vârstă de 36 de ani și înalt de 2 metri, el a trecut și pe la Barcelona, cu care a câștigat Cupa EHF în 2003, veteranul suedez având în palmares și o finală de Cupa Cupelor în 2010, sub culorile spaniolilor de la Fraikin Granollers.
Rep.: Ce speranțe aveți de la cele două meciuri ?

Fredrik Ohlander: Noi sperăm să facem o impresie bună și să reușim o luptă bună împotriva celor de la Știința Bacău. Știm că va fi greu, dar vom încerca să ne jucăm șansa cât mai bine posibil. Bacăul are o echipă bună, nici noi nu suntem o echipă rea, așa că eu sper că vor fi două meciuri bune, de luptă.

Rep.: Din ce ai văzut pe video, te-a impresionat vreun jucător băcăuan ?

F.O.: Cred că Știința e o echipă destul de completă, cu aruncători puternici și este de asemenea o echipă rapidă. Pot spune că ei au jucători buni pe toate posturile, așa că va trebui să fim atenți la toți, ne va fi greu.

Rep.: Se poate spune că va fi și o confruntare între două școli de handbal. Cine va avea câștig de cauză ?

F.O.: Campionatul românesc a crescut foarte mult în valoare, în timp ce prima ligă suedeză nu e foarte puternică acum. E-adevărat că cele două echipe au stiluri foarte diferite, dar vă spun din nou că ne va fi foarte greu, mai ales că jucăm ambele meciuri aici.

Rep.: Ați suferit o înfrângere severă în ultimul meci de campionat, crezi că v-a afectat din punct de vedere moral ?

F.O.: A fost un meci special, a fost una din acele zile în care nu-ți iese nimic, se mai întâmplă din când în când să faci și asemenea jocuri. Nu trebuie să uităm că am avut și meciuri în care ne-a ieșit totul, așa că am discutat cu toții despre acel meci și am trecut peste. Așa cum am spus, se mai întâmplă, te trezești pe partea greșită de pat și apoi nu-ți iese nimic. Așa e în sport, iar noi nu suntem mașini. Vestea bună pentru noi e că mai rău nu se poate, așa că de-acum suntem în creștere.

Rep.: Cum aproximezi șansele de calificare în turul următor ?

F.O.: Dacă am fi jucat o manșă în deplasare și una acasă, aș fi spus 50-50, dar în aceste condiții cred că sunt de 70-30 pentru Bacău și să sperăm că vom putea produce o surpriză, deși va fi foarte greu.

Un comentariu la „EXCLUSIV / Fredrik Ohlander (Ystads IF): ”Pornim cu șansa a doua dar sper să facem o surpriză””

  1. Declaraţii de adormire a adversarului. Este foarte clar că au venit aici să se califice şi sunt sigur că-s mai optimişti decât jucătorii noştri. În fine, să sperăm că publicul îşi va face treaba ca la precedentele meciuri importante în Europa şi vom reuşi să ne calificăm. Dintre toate echipele cu care am jucat până acum Cimos Koper era cea mai puternică şi să nu uităm că am câştigat cu 5 goluri avans acasă şi am condus la pauză cu 7. Eu zic că se poate, concentrarea băieţilor să fie maximă. HAI ŞTIINŢA!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.