Goluri frumoase, calificare meritată / Sport Club Bacău – Dunărea Galați 2-1 (1-1)


Viorel Tănase și-a învins fosta echipă marți după-amiază, pe stadionul ”Letea”, victoria celor de la Sport Club Bacău fiind mai clară decât o arată scorul. De altfel, cu excepția debutului de meci, băcăuanii s-au aflat la cârma partidei și numai marile ratări au făcut ca rezultatul să fie unul strâns.

Gazdele au deschis scorul în minutul 22, în urma unei frumoase acțiuni colective, finalizată de tânărul Dumitriu cu un șut la vinclu de la 18 metri. După numai două minute, gălățenii au egalat la singura lor ocazie, Enache șutând spectaculos în diagonală din marginea careului mare. Omul primei reprize a fost însă mijlocașul Sport Clubului, Denis Husein, cel care a alergat mult, a șutat din toate pozițiile dar a fost ocolit de șansă.

La pauză, Viorel Tănase a făcut o mutare inspirată introducându-l pe Costin, care a intrat excelent în joc și a fost la originea golului victoriei. În minutul 62, el a avut o incursiune pe partea stângă, a centrat ideal în careul mic, de unde Husein a deviat elegant și a marcat un gol pe care-l merita. Cinci minute mai târziu, Dumitriu a ratat din 6 metri șansa de face dubla, iar finalul de joc n-a însemnat decât o sterilă dominare a unei echipe gălățene modeste în partida de marți. Mai puțin plăcut a fost felul în care băcăuanii au început să se trântească pe jos pe final, metodă strămoșească păguboasă și inestetică, mai ales la capătul unui joc în care au fost net superiori adversarilor.

Echipa băcăuană a câștigat și s-a calificat pe merit, trupa lui Viorel Tănase arătând din ce în ce mai bine, chiar dacă de exemplu Hurdubei nu se simte deloc în largul lui în postura de mijlocaș de bandă. De asemenea, prestația vârfului Bogdan Ungureanu a fost una extrem de discretă, astfel că, în sistemul gândit de ”Tase”, Costin pare să aibă prima șansă la titularizare după evoluția de marți.

SC Bacău: Știrbu – Răduțoiu, Stoica, Adăscăliței, Carp – Bamba, Dumitriu (81 Agache) – Husein, Miron (46 Costin), Hurdubei – B. Ungureanu (72 Vasiliu). Antrenor: Viorel Tănase

Dunărea Galați: Măstăcan – Radu, Căldăraru, Hristian, Ghiocel – Cristescu, Chiriac, Cucu (68 Ginghină), Grosu – Enache, Chelaru. Antrenor: Eugen Baștină.

FCM Bacău a făcut doar act de prezență în deplasarea de la Zagon, unde a pierdut cu 1-5.

Un comentariu la „Goluri frumoase, calificare meritată / Sport Club Bacău – Dunărea Galați 2-1 (1-1)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.