Marin Barbu: ”Acest retur m-a consumat mai mult decât 2 ani de Liga I”


La finalul unui sezon în care Sport Club Bacău nu și-a îndeplinit obiectivul, antrenorul Marin Barbu a spus că promovarea s-a pierdut în penultima etapă și a explicat de ce e foarte greu să antrenezi în eșalonul al treilea.
Rep.: Ce e de spus la finalul unui sezon încheiat rău pentru Sport Club Bacău ?

Marin Barbu: Ce pot spune, decât că am avut promovarea în mână la Piatra Neamț și am pierdut-o în minutul 89. A fost de-ajuns o singură fază în care n-am fost atenți și am risipit o muncă de un an de zile. Eu spun că la fel de bine puteam și meritam să promovăm noi.

Rep.: Altfel, sunteți mulțumit de munca pe care ați depus-o în acest retur ?

M.B.: Eu cred că băieții puteau mai mult, în sensul că unii dintrei ei n-au dat tot ce puteau în acest retur de campionat. Păcat, fiindcă acest obiectiv le-ar fi adus satisfacție și bani. Pot să vă spun că este foarte greu să antrenezi la Liga a III-a, iar acest retur m-a consumat mai mult decât 2 ani de Liga I. Cu cât antrenezi mai jos, cu atât e mai greu de antrenat, cu-atât e mai greu ca jucătorii să înțeleagă că în viață trebuie să fii disciplinat.

Rep.: Considerați aceasta și ca un eșec personal ?

M.B.: Parțial, pentru că n-am luat echipa de la început, iar selecția n-am făcut-o eu. Vom vedea la anul, dacă voi mai rămâne, voi face eu selecția și obiectivul nu va fi îndeplinit, atunci ar fi 100 % eșecul meu. În orice caz, să știți că nici bine nu-mi cade.

Rep.: Ați discutat cu conducerea eventualitatea să continuați ?

M.B.: Marți și miercuri vom avea mai multe discuții și vom vedea. Depinde și de alte lucruri.

Rep.: Poate și de alte oferte pe care le-ați primi ?

M.B.: Să vedem, pentru că sunt echipe tot mai puține, la nivelul Ligii I sunt antrenori străini, noi românii nu prea mai avem loc. După cum vedeți, multe echipe din eșaloanele inferioare își angajează antrenori localnici, fiindcă sunt mult mai ieftini. Să știți că nu-i ușor să-ți găsești o echipă bună, cu condiții bune de pregătire.

Un comentariu la „Marin Barbu: ”Acest retur m-a consumat mai mult decât 2 ani de Liga I””

  1. „Proiectul” in care mi-am pus sperante nu a reusit ! Nu caut eu motivele pentru ca ,personal,vroiam „rezultatul”. Ceva imi spune ca in campionatul urmator vom avea o echipa „reunita” ce sa se rodeze in vederea luptei la promovare (prima liga) in editia 2013-2014.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.