Campionii lu’ pește prăjit / Știința MD Bacău – HCM Constanța 23-26 (12-11)


Din păcate, Știința Municipal Dedeman Bacău n-a izbutit să treacă de fosta și viitoare campioană HCM Constanța, la capătul unui meci urât, insipid și cu un arbitraj depășit de situație. Cu siguranță, însă, că echipa constănțeană este cea mai slabă campioană din ultimii ani, atât ca nivel de joc, cât și ca nivel de comportament în teren. Ce fel de echipă e aceea cu un căpitan (Toma) preocupat să provoace publicul băcăuan și care a executat prima aruncare de la 7 metri în cel mai nesportiv mod posibil, făcându-i freza lui Laufceac ? La capitolul proastă creștere a punctat consistent și Irimescu, cel care a fugit de la Reșița la primul zornăit de arginți, acesta făcând semne obscene la adresa publicului după un gol. Cât despre banca tehnică, Gheorghe Tadici poate fi invidios pe cuplul Ștefan – Buligan, care a protestat în neștire, deși era evident pentru toată lumea că arbitrii Pavel și State erau trup și suflet pentru campioni. Adăugați la toate acestea jocul extrem de dur din apărare al oaspeților, pe alocuri mizerabil, vezi accidentarea lui Adi Sipos, izbit pe parchet în timp ce jocul era întrerupt.
I-am fi dorit la fel de determinați pe cei de la HCM în Champions League, acolo unde i-a bătut cine-a vrut și cine n-a vrut, dar deh, în competiția nr. 1 a echipelor de club, Stamate ia roșu când își izbește adversarii ca la K1, pe când în campionatul României, nu.

Despre meci chiar nu sunt multe de spus, fiindcă a fost cu siguranță cel mai urât din acest campionat disputat la Bacău. Știința a pierdut nu fiindcă e inferioară constănțenilor, ci fiindcă s-a pripit pe final și a fost nevoită să evolueze 60 de minute împotriva unor arbitri ce au avut probabil cea mai slabă prestație a carierei. Iar greșelile buzoienilor n-au fost chiar nevinovate, dovadă cele 2 eliminări extrem de ușor acordate în prima repriză lui Florin Dospinescu, pentru singura vină de a se fi apărat prea bine în postura de ”fluturaș”. Nu la fel de severi au fost Pavel și State cu protestele repetate, prelungite și de multe ori nesimțite ale constănțenilor. Băieții lui Colin Voica au părăsit, însă, sala în uralele numeroșilor spectatori, ceea ce spune multe despre evoluția lor. Băieții și-au dorit, dar pur și simplu, n-a fost să fie.

Evoluția scorului: 1-1 (5), 4-5 (9), 5-7 (15), 9-9 (22), 11-10 (26), 12-11 (pauză), 13-13 (35), 17-14 (38), 18-17 (43), 20-20 (49), 21-23 (55), 23-26 (final).

ȘTIINȚA: Tevzadze (1 interv.), Laufceac (14 interv.) – Dospinescu 5, Ramba 5, Rotaru 3, Kurilenko 3, B. Voica 3, Ghiță 2, Iancu 1, G. Bujor 1, Manea, Gurkovsky, Sipos, Iacob. Antrenor: Eliodor Voica.

HCM Constanța: Popescu (8 interv.), Stănescu (4 interv.) – Toma 6, Ghionea 5, Csepreghi 3, Șimicu 3, Sadoveac 3, Irimescu 2, Sabou 2, Buricea 1, Stamate 1, Angelovski, Novanc, Riganas, Adzic. Antrenor: Constantin Ștefan.

9 comentarii la „Campionii lu’ pește prăjit / Știința MD Bacău – HCM Constanța 23-26 (12-11)”

  1. rusine hcm….ne e de mirare k nu fac nicio branza in europa cu asa atitudine….cat despre toma…s-o lase balta, e nesimtit

  2. Arbitrajul 0 , s-au vazut de la o posta avantajele date celor de la HCM si usurinta cu care a fost sanctionata echipa gazda !! Spectatorii si-au facut datoria , indiferent de rezultat si asteptam sa vedem adevarata valoare a echipei pe care o stim si ne mandrim cu ea 🙂 !!!

  3. Nu inteleg cum, nici macar acum, cand Ghita a facut unul din cele mai slabe meciuri ale sale, nu este utilizat decat vreo 2 faze Sandu Iacob.
    Este pacat ca valorile adevarate nu sunt respectate (poate gresesc eu si este altceva la mijloc – vreo accidentare mai serioasa)…

  4. HCM = 0 caracter ,lipsa totala de respect.
    Felicitari Stiinta ati dat inca o data dovada de atitudine iar publicul a fost minunat de nota 10.

  5. Şi noi am semnalat modul ăn care învinge HCM Constanţa. Sacă aţi citit ce am scris noi la meciul Dinamo Municipal Călăraşi-HCM când i-am condus clşar la pauză şi în partea a doua am avut permanent 1-2 eliminaţi, ei nimic, ei 7 metri la orice atac, noi nimic, noi „pasiv” la 30-40 de secunde, ei la 2-3 minute! Asta e! Acum faptul este consumat şi de asta se fac de râs prin Europa. Acolo nu mai au … arbitrii în echipă!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.