Nicolae Munteanu: ”Publicul băcăuan poate fi hotărâtor în returul cu Cimos Koper”


Antrenorul Stelei, fostul mare portar al naționalei României, Nicolae Munteanu, era convins că echipa sa nu putea mai mult în fața Științei și a spus că situația grupării militare este una fără precedent în istoria clubului. Iată interviul pe care ni l-a acordat acesta la finalul meciului.
Rep.: Credeți că Steaua putea mai mult astăzi ?

Nicolae Munteanu: Nu, există o diferență clară de valoare în favoarea echipei băcăuane. Noi am încercat, ne dorim mereu să facem lucruri bune, însă era clar că Bacăul are prima șansă, după cum s-a și văzut. Noi încercăm să ne facem un traseu până la finalul acestui campionat, în care ne dorim să progresăm.

Rep.: Ați deplasat doar 12 jucători la Bacău. E atât de gravă situația financiară a echipei ?

N.M.: Nu e o problemă de situație financiară, ci o problemă de efectiv. Am pierdut acum 10 zile doi jucători operați la ligamentele încrucișate, este vorba de Birtalan și Vasile, în timp ce francezul Casanova a renunțat și a plecat. Suntem puțini și va trebui să apelăm și la jucători de la echipa a doua.

Rep.: Lupta pentru evitarea retrogradării este extrem de strânsă. Unde sau când credeți că se va decide a doua echipă retrogradată ?

N.M.: La ultima linie care se va trage la finalul campionatului. Pentru Steaua e o situație total neplăcută, ca să nu spun altfel, nemaiîntâlnită în istoria clubului, dar vom încerca să ne ducem acest traseu până la capăt, când vom vedea ce-am obținut și ce nu am reușit.

Rep: Închei cu o întrebare referitoare la Cupa Challenge. Credeți că poate Știința să o elimine pe Cimos Koper ?

N.M.: Am vorbit cu Colin despre asta înainte de meci și el e încrezător. Nu știu cum arată astăzi echipa slovenă, am înțeles că e diferită față de cea cu care am jucat noi acum 3 ani. Sigur că Cimos e reprezentanta unui handbal de calitate, care vine dintr-un campionat tare. Dar, după cum știu de când veneam aici din postura de candidată la titlu și nu la retrogradare, publicul poate fi hotărâtor într-un procent destul de mare. Suporterii pot contribui la o evoluție bună a Științei, chiar dacă 7 goluri e o diferență destul de mare. Însă, cu un contraatac rapid și cu un portar care a făcut multe meciuri bune și și-a adus contribuția la multe victorii, eu cred că se poate. Nimic nu e imposibil în handbal.

2 comentarii la „Nicolae Munteanu: ”Publicul băcăuan poate fi hotărâtor în returul cu Cimos Koper””

    1. 1. Sunt sloveni, nu croați. 2. Nu pot fi folosiți, fiindcă au turneu semifinal la Pitești.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.