Eliodor Voica: ”Sâmbătă va fi un alt meci, vom da totul pe teren”


Antrenorul principal al Științei Bacău era mulțumit de rezultatul jocului cu Steaua, dar mai puțin mulțumit de sincopele apărute în evoluția handbaliștilor pe care îi pregătește. Iată ce a declarat Eliodor Voica la finalul meciului.
Rep.: A fost mai greu decât era de așteptat ?

Eliodor Voica: Da, de două ori mai greu, în condițiile în care ne așteptam să fie o cu totul și cu totul altă desfășurare a jocului. În momentul de față, importantă este victoria, așa trebuie privită, chiar dacă mi-aș fi dorit să meargă totul strună. Venim după o înfrângere greu digerabilă și cred că, în momentul de față, mai avem foarte mult de lucru pe toate planurile, începând cu psihicul, mentalul și mentalitatea. Cred că psihicul jucătorilor este afectat și trebuie să trecem cât mai repede peste aceste probleme, fiindcă ne așteaptă o perioadă destul de grea și ne așteaptă foarte multe meciuri pentru a ne atinge obiectivul.

Rep.: Care e cauza blocajelor care apar în jocul Științei ?

E.V.: Cauzele sunt multiple, n-aș putea să identific una în momentul de față și dacă ar fi numai una, ar fi foarte ușor de găsit. Problema este undeva mai departe, în trecut, și eu consider că noi suntem datori să trecem peste toate aceste probleme și să găsim soluțiile adecvate pentru rezolvarea lor.

Rep.: Sunt motive de îngrijorare pentru meciul de sâmbătă, după evoluția de astăzi ?

E.V.: Eu cred că sâmbătă va fi alt meci, iar când spun lucrul ăsta nu vreau să mă împăunez sub nicio formă. În mentalul sportivilor, meciul de cupă europeană reprezintă cu totul și cu totul altceva și e firesc să fie așa. Eu consider că sâmbătă vor încerca și vor da totul pe teren.

Rep.: În final, te rog să transmiți un mesaj suporterilor. Poate Știința să producă marea surpriză în Challenge Cup ?

E.V.: Eu am spus și o repet: consider că, în momentul de față, publicul are un rol deosebit. Știința e o echipă în formare, și nu spun asta pentru că am venit eu, ci pentru că este părerea tuturor, fiindcă avem mulți jucători tineri, de perspectivă, cu care trebuie avută răbdare. Ei au nevoie de meciuri, de situații dificile în joc, cum a fost și astăzi și sper că a fost o lecție bună. Publicul trebuie să fie al optulea jucător în foarte multe situații. Este îmbucurător faptul că Bacăul are un public cunoscător, un fin observator al jocului de handbal. Mesajul meu este următorul: numai cu încurajări și cu gânduri bune putem sprijini echipa. Noi suntem datori să încercăm să ne calificăm, chiar dacă va fi foarte greu, dar nimic nu e imposibil. Indiferent cât de mică va fi șansa noastră, suntem datori s-o jucăm.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.