Relu Damian: „Am anunţat Federaţia că nu putem organiza jocul cu Dunărea Galaţi”

Cu toate că vineri încă mai plana incertitudinea asupra disputării sau nedisputării jocului dintre FCM Bacău şi Dunărea Galaţi, din cadrul penultimei etape a Ligii a II-a la fotbal, preşedintele clubului, Relu Damian, a risipit orice urmă de dubiu, anunţând că Federaţia Română de Fotbal a fost informată cu privire la faptul că echipa băcăuană se află în imposibilitatea de a-l organiza.
„Astăzi, la ora 13.30, am trimis un fax federaţiei, prin care i-am informat că, având în vedere faptul că, din punct de vedere juridic şi financiar, nu putem organiza jocul de sâmbătă şi, conform Hotărârii A.G.A. din 31 mai, îi înştiinţăm că nu suntem în măsură să organizăm partida cu Dunărea Galaţi, motiv pentru care le-am solicitat să nu programeze jocul.”
Referitor la aspectele care au dus la decizia Adunării Generale a Acţionarilor, preşedintele Relu Damian a spus: „Deşi i s-a solicitat, prin demersuri scrise, să acorde dreptul de participare în campionat societăţii FCM Bacău S.A., acţionarul minoritar nu a dat niciun răspuns, în afara războiului surd declanşat prin presă. Am trimis nenumărate adrese, la care nici măcar n-au catadicsit să răspundă. Nici măcar banii pe care i-au anunţat prin presă că i-ar da pentru ultimele două etape nu i-au virat, aşa că situaţia e foarte clară, în sensul că nu se mai poate continua în această formă.”
În ceea ce priveşte consecinţele, Comisia de Disciplină a FRF va lua în discuţie cazul, cea mai probabilă decizie urmând a fi retrogradarea grupării băcăuane în Liga a III-a, o măsură mai drastică neputând fi luată în calcul, dat fiind faptul că excluderea băcăuanilor nu influenţează decisiv clasamentul. Nu numai atât, dar declanşează şi fiesta la Buzău, acolo unde Gloria se vede salvată de la retrogradare.
La întrebarea „ce va fi sâmbătă de la ora 11 la stadionul Municipal?”, Relu Damian a precizat: „Din punctul meu de vedere nu va fi nimic sâmbătă, de la ora 11. Dacă cineva vrea să vină, spectatori, arbitri, observatori, stadionul va fi închis iar porţile nu vor fi deschise. N-am anunţat nici ambulanţa, nici jandarmeria, fiindcă noi nu putem organiza acest joc.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.