Precizări ale Jandarmeriei Bacău

În articolul ,,Handbal, Challenge Cup: S-au stabilit datele sferturilor de finală’’ semnat de domnul Costin Alexandrescu, apărut pe site-ul http://www.bacaulsportiv.ro din data de 11.03.2010, am citit cu surprindere afirmaţia domnului Dorel Sanie, managerul formaţiei de handbal Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, despre faptul că jandarmii sunt plătiţi atunci când participă la asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia meciurilor care au loc la Sala Sporturilor, „ deşi plătim totul, de la jandarmi până la ambulanţă”. Pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, între care se numără şi jandarmii, vă rugăm să publicaţi cuvenita
PRECIZARE
Conform art. 4 din Legea nr. 4 din 9 ianuarie 2008, privind prevenirea si combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, alin. (1) „Asigurarea ordinii publice în zona apropiatã şi imediatã a bazelor sportive şi în alte locuri destinate desfãşurãrii competiţiilor şi jocurilor sportive cu grad de risc se realizeazã în mod nemijlocit de cãtre structurile de jandarmi competente teritorial.”, iar la art. 5 scrie: ” (1) Rãspunderea pentru asigurarea mãsurilor de ordine şi siguranţã în interiorul arenelor sportive revine organizatorului, care poate încheia în acest sens contracte de prestãri de servicii, în condiţiile legii, cu societãţi specializate
de protecţie şi pazã.
(2) Asigurarea ordinii şi siguranţei participanţilor în interiorul arenelor sportive în care se desfãşoarã competiţii sau jocuri sportive cu grad scãzut de risc se poate face de cãtre organizator cu personal propriu.
(4) Mãsurile stabilite de organizator pentru asigurarea ordinii şi siguranţei participanţilor în interiorul arenelor sportive se înscriu în planul de acţiune al societãţii specializate de protecţie şi pazã care presteazã serviciul contractat. „”
Reiese foarte clar din articolele susmenţionate, şi cu siguranţă se cunosc foarte bine de către toate instituţiile şi reprezentanţii acestora care sunt implicaţi în fenomenul sportiv, faptul că de la apariţia acestei legi, Jandarmeria Română prin natura misiunilor specifice, nu are încheiate şi nu încheie contracte de prestări servicii cu niciun club sportiv, deci nu beneficiază de nicio plată atunci când au loc asemenea competiţii sportive, contracte de prestări servicii fiind încheiate cu firme specializate de pază.
În speranţa publicării cuvenitei rectificări în interesul adevărului şi a informării corecte a cititorilor, vă asigurăm de stima şi consideraţia noastră.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.