LA MULŢI ANI, SANDU IACOB !

Punctul de plecare în cariera lui a fost echipa din oraşul său natal şi anume H.C. Bacău, în perioada 1995-1996. A urmat era Steaua (1996-2002), unde a câştigat de două ori titlul de campion (2000 şi 2001) şi de 3 ori Cupa României (1997, 2000, 2001). Au fost momente frumoase sub tricoul roş-albastru, dar Sandu nu s-a oprit aici.
A lăsat Steaua pentru formaţia mai aproape de casă, Fibrexnylon Săvineşti (2002-2003). A ajuns cu aceasta în grupele Ligii Campionilor, a câştigat titlul şi Cupa României (2003). Viaţa activă l-a prins în următorii doi ani în ţara unde se dă ora exactă, Elveţia. TV Endingen devenise atunci casa băcăuanului. A reuşit să smulgă aplauze şi acolo, şi-a ajutat echipa, pe scurt, băcăuanul Sandu Iacob şi-a făcut din nou datoria.
Cu ce a rămas din Elveţia? Tradiţiile şi sărbătorile ce-i adună pe toţi membrii familiei în jurul mesei i-au rămas bine întipărite în minte. A revenit apoi în ţară, la echipa de pe malul mării, HCM Constanţa, echipă cu care a realizat eventul în 2006. Omul mereu pe drumuri a ajuns şi în cel mai valoros campionat de handbal.
Germania i-a fost casă pentru un an de zile. TuS N-Lübbecke a fost echipa unde Sandu şi-a aratat calităţile, unde munca i-a fost apreciată, dar se pare că n-a fost de ajuns. “Ca sportiv e greu, mereu departe de familie”. Aceste cuvinte l-au întors acasă, alături de familie şi de cei dragi, însă nu a renunţat la pasiunea sa.
A ales cu inima echipa Ştiinta MD Bacău, cu toate că ofertele din ţară au curs. Vrea să-şi încheie cariera în propria curte. Alături de foştii colegi de la Fibrex sau HCM, experimentatul Sandu Iacob a reuşit să adune pe lângă el gaşca nebună de tineri ai Bacăului. Plină de voinţă, de dorinţă şi ambiţie, familia sportivă a lui Sandu reuşeşte, abia promovată, să pună serioase probleme echipelor cu ştaif.
Alături de Gabriel Armanu, Eusebiu Tancău, Florin Spiridon, Dorel Sanie, handbalistul cu numărul 27 avea să dea un imbold şi tinerilor ce erau sau sunt la început. Vrea să asigure, poate, un viitor naţionalei, loc unde şi-a făcut pe deplin datoria. Deocamdată, se pregăteşte serios, cum altfel?, pentru fiecare meci din actualul sezon, alături de colegii de la Ştiinţa. Mai mult ca sigur că vrea să ne dăruiască un trofeu.
LA MULŢI ANI, SANDULE ! ŞI MULŢUMIM PENTRU TOT !

Un comentariu la „LA MULŢI ANI, SANDU IACOB !”

  1. Sandule LA MULTI ANI DIN PARTEA gramarilor sa ai fericire si sanatate alaturi de familie .Au trecut anii frate , imi aduc aminte cind eram copii si la juniori si chiar vorbeam cu frate-miu de majoratele ce le facusem in echipa .Sa ai succese in continuare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.