Vis de vară la Zagreb: întâlnire cu Blanka Vlasic

P1020202
Totul a început cu un mail „de control” adresat comitetului de organizare a unui concurs atletic de la Zagreb, prin care a solicitat bilete la sectorul de săritură în înălţime.
Puţini ştiu că actuala campioană naţională a copiilor la săritura în înălţime-fete, atât în sală cât şi în aer liber, este din Bacău şi se numeşte Andra Cojocaru.
Ea este cea care a încercat marea cu degetul şi, profitând de concediul familiei în Croaţia, a visat că-şi va vedea idolul în carne şi oase. Prilejul ar fi fost mitingul atletic din capitala Croaţiei, din 31 august, printre ale cărui capete de afiş se număra însăşi campioana mondială la săritura în înălţime, Blanka Vlasic.
Peste doar trei zile, visul a început să prindă contur: un răspuns la mail, prin care nu numai că Andrei i se promitea ferm accesul la miting, dar şi, bombă!, o scurtă întâlnire cu Blanka. În aceste condiţii, cele 11 zile rămase până la evenimentul de la Zagreb au trecut greu, atât de greu, infinit mai greu decât un întreg an şcolar.

P1020220
Şi a venit şi ziua cea mare: conform înţelegerii anterioare, Andra s-a întâlnit în faţa arenei din Zagreb cu Anamarija Komljenovic, membră a staff-ului competiţiei, care avea să-i asigure micuţei băcăuance accesul în tribuna din dreptul sectorului de săritură în înălţime. Nu după mult timp, Anamarija i-a dat Andrei vestea năucitoare: „totul e aranjat, după concurs aveţi întâlnire, Blanka abia aşteaptă să te cunoască!”
Ameţitor ! „Deci n-a fost doar un vis”, îşi spunea Andra pişcându-se de obraji pentru a se asigura că ceea ce i se întâmplă e real. Şi a urmat concursul, în care campioana croată a reuşit cea de-a doua performanţă mondială a tuturor timpurilor, după care a sosit în sala destinată conferinţelor de presă. Despre întâlnirea cu Blanka, micuţa campioană din Bacău nu mai ţine minte mare lucru, o copleşiseră emoţiile, dar nu-i nimic, i-au povestit ai ei. Inclusiv că a dat interviuri presei croate, care aflase deja că Andra Cojocaru, campioana din Bacău, bătuse drumul până la Zagreb pentru întâlnirea cu Campioana. Şi asta n-.a fost tot, un articol publicat pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Atletism o menţionează pe româncă: „Şi cât de devotaţi credeţi că sunt fanii Blankăi Vlasic? Andra Cojocaru,13 ani, din Bacău, campioană naţională a României la categoria ei de vârstă, a făcut o călătorie de 17 ore, împreună cu familia, pentru a-şi vedea idolul”.
O strângere de mână, o îmbrăţişare şi un cadou nepreţuit: numărul de concurs cu autograful campioanei mondiale, iar vacanţa Andrei se încheia mirific. O aşteaptă, cu siguranţă, o carieră frumoasă care, de ce nu?, va fi încununată şi cu podiumuri internaţionale. E sigur, doar i-a promis asta Blankăi.

P1020203

6 comentarii la „Vis de vară la Zagreb: întâlnire cu Blanka Vlasic”

  1. Din surse demne de incredere am aflat ca unul dintre principalii responsabili pentru succesul viitoarei noastre mari campioane (pt. ca sunt convins ca avand genele parintilor sai va reusi in ceea ce isi propune) ar fi un verisor primar din partea tatalui.
    Acest verisor, un fost mare fundas la o echipa departamentala (momentan retrasa din campionat din lipsa antrenorului de portari) este cel care l-a incurajat pe parintele tinerei noastre campioane sa isi indrume fiica spre atletism, si din cate am auzit a demonstrat pe viu chiar cateva sarituri, fara saltea, pentru ca modelul sa fie clar 🙂
    Altfel, eu sper ca Andra sa le dea parintilor sai cat mai multe ocazii sa ii cinsteasca pe colegii de serviciu, chiar daca parte din merite apartin „unchiului” mare amator de salturi.

    Bafta Andra! (PS. iti explica tatal tau care e treaba cu verisorul)

  2. de cand te cunosc eu pe tine tie ti.a placut inaltimea,si mie imi era frica sa sar:)).stii f bine doar:).iti urez numai succese!te pupa o fosta colega de antrenamente

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.