Handbal masculin, Divizia A / Știința Municipal Bacău – Politehnica Iași 27-23 (15-11)

Richard FreiwaldLa primul joc oficial al anului, în fața unui public numeros, tinerii handbaliști de la Știința Municipal Bacău au făcut o partidă pe cinste. Băcăuanii i-au învins fără drept de apel pe mult mai experimentații lor adversari de la Politehnica Iași, la capătul unui joc care s-a ridicat, în foarte multe momente, la nivelul primului eșalon.

Elevii lui Gabi Armanu au pornit ca din tun, în minutul 5 conduceau cu 6-1, iar ieșenii, groggy, au cerut time-out. Poli s-a apropiat la 6-9 în minutul 15, dar băcăuanii nu s-au lăsat impresionați, s-au apărat foarte bine, Freiwald a ferecat poarta, iar coechipierii săi au lovit decisiv pe contraatac. Hanțaru a făcut 12-7 în minutul 19, iar Cotinghiu a înscris pentru 15-9 în minutul 28, după care gazdele au intrat la cabine cu 4 goluri avans.

Repriza a doua a fost a portarilor Freiwald și Pleșca, cu un plus, desigur, pentru ”Richie” al nostru, ale cărui parade au ridicat în picioare asistența. Ieșenii s-au apropiat amenințător la 15-16 (min. 36) datorită portarului Pleșca, dar băcăuanii (cu 7 juniori în teren pe parcursul meciului) n-au acuzat șocul, și-au văzut de treabă conștiincioși și au făcut 20-16 în minutul 38 prin Robert Gal. După alte câteva contraatacuri ratate, Știința Municipal s-a trezit din nou cu un singur gol avans (22-21, min. 50). De aici, Freiwald a închis poarta și a aruncat cheia, în timp ce Cotinghiu & comp au marcat de 4 ori la rând pentru un final încărcat doar de emoția regăsirii unui public fierbinte, căruia i-a lipsit mult un asemenea meci.

Foarte bun arbitrajul cuplului Valentin Călina – Claudiu Belean, chiar dacă, la un moment dat, oaspeții au încercat să pună presiune pe ei, în lipsa altor mijloace. Cât despre echipa ieșeană, a văzut sâmbătă seară că mai e mult până departe, doar doi jucători evoluând la nivelul pretențiilor – Pătru și Pleșca. De asemenea, interesantă și reprofilarea lui Vancea pe post de pivot.

CSSM Bacău: Freiwald, Crăciunescu, Rusu – Gal 5 goluri, Juverdianu 5, Cotinghiu 4, Hanțaru 4, Broască 4, Dumitriu 4, Atănăsoaei 1, Păunescu, Ionescu, Kurtes. Antrenor: Gabriel Armanu.

Poli Iași: Pleșca, Spiridon – Pătru 8, Perovic 4, Chirilă 3, Sîncelean 3, Voinea 2, Budui 1, Dumitrache 1, Vancea 1, Stoica, Vulpe, Pralica, C. Bibirig. Antrenor: Florin Spiridon.

Minute de eliminare: 4-4.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 6 (4) – 5 (4).

Echipa băcăuană a acumulat 27 de puncte, egalând-o pe Poli Iași, care a căzut pe locul 2, în fruntea ierarhiei seriei A urcând HC Farul Constanța, cu 30 de puncte. În următoarele două etape, Știința Municipal Bacău va sta, urmând să joace din nou abia pe 11 martie, în deplasare, la CSU Danubius Galați.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.