Volei masculin, Divizia A1 / Știința Bacău – CSM București 3:1 (23, 19, -18, 28)

Stiinta Bacau - CSM BucurestiVoleibaliștii de la Știința Bacău au făcut un nou meci memorabil pe prima scenă. ”Studenții” au zburat, au căzut, s-au ridicat și au luat toate cele trei puncte în fața unui adversar mult mai bine cotat. În fața unui public mai numeros ca oricând, semn că programarea meciurilor în cuplaj e benefică sportului, băcăuanii au obținut trei puncte extrem de prețioase în lupta pentru menținerea în Divizia A1.

Oaspeții au început mai bine, au condus cu 4-2 și 8-6, dar Știința a luat conducerea cu 10-9 după două blocaje ale excelentului Marinca. CSM-ul a revenit și a intrat cu avantaj minim la al doilea time-out tehnic, însă blocajul ”studenților” i-a adus din nou în avantaj, 20-17. Bucureștenii s-au apropiat la un punct (22-21), băcăuanii au punctat de 2 ori  la rând, apoi adversarii au făcut același lucru, dar Știința și-a valorificat prima minge de set cu un blocaut reușit de Someșan.

Setul al doilea a fost dominat în totalitate de băcăuani, cu un Csoma irezistibil, chiar și la blocaj. A fost 8-6, 16-8 și 22-17, setul încheindu-se cu un atac în aut al lui Zhelyaskov. La 2-0 și cu un punct în buzunar, ”studenții” au deschis cutiuța cu greșeli sau, mai bine zis, valiza. Nu mai puțin de 7 servicii greșite și alte 5 greșeli neforțate au fost ”cadoul” pentru echipa din capitală, care a zis mersi și a luat setul.

Setul patru a fost de infarct. CSM-ul a început în trombă, a avut 5-2, dar Știința a egalat la 5 pe serviciul lui Csoma. Oaspeții au intrat cu 2 puncte avans la primul time-out tehnic și s-au desprins la 11-7 după două blocaje consecutive. Tot cu blocajul au revenit băcăuanii, cu Marinca și Vițelaru în prim-plan, cel de-al doilea reușind un meci excelent, în care a făcut ca în sală să răsune de mai multe ori celebrul ”BOOOOOMBAAAA”. Știința a intrat cu avantaj minim la al doilea time-out tehnic, după care a urmat un veritabil thriller, cu cele două formații mergând cap la cap. Aici trebuie musai menționată evoluția excelentă a tânărului Andrei Sărăcuțu, impecabil la serviciu și preluare. Așadar, au urmat nu mai puțin de 5 mingi de meci salvate de voleibaliștii din capitală. La cea de-a șasea, însă, Ivkovic a blocat magistral, după care Miron a atacat în fileu, iar Știința a obținut o  victorie mare.

Chiar dacă nu au fost menționați în integralitate, absolut toți voleibaliștii băcăuani merită felicitări, fiindcă s-au luptat ireproșabil. Cât despre oaspeți, au arătat o echipă tânără, frumoasă, cu mulți români, însă în care și-a făcut loc și un huligan, e vorba de venezueleanul Barrreto, care a primit cartonașul roșu în setul trei, după gesturi obscene la adresa publicului și a arbitrilor.

ȘTIINȚA: Ivkovic (Cazacu), Csoma (Purice), Cimili, Marinca (Voinea), Someșan (Sărăcuțu), Vițelaru (Ivankovic), Ghimeș – libero. Antrenori: Corneliu Păduraru și Eusebiu Țurcanu.

CSMB: Dumitru (Teotoc), Bontea (Zhelyazkov), Vologa, Aldea, Iftime (Barreto), Miron, Mata Parra – libero. Antrenori: Vasile Pîslaru și Ionel Rădulescu.

Știința Bacău acumulează 18 puncte și urcă pe locul 9, iar în etapa viitoare va evolua în deplasare, la Volei Club Caransebeș (locul 8, 21 de puncte).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.