Au demarat în trombă / Știința Bacău – CSM București 3:0 (13, 21, 21)


Vicecampioana României la volei feminin a obținut o victorie categorică și convingătoare în prima etapă a Diviziei A1. Net superioare îndeosebi la capitolele serviciu și blocaj și cu o Denisa Rogojinaru în mare formă, băcăuanele s-a impus în fața unei echipe tari, care probabil va avea și anul acesta un cuvânt greu de spus în campionat.

Florin Grapă a început partida și campionatul într-o formulă complet remaniată, în sextetul de start neregăsindu-se vreuna din titularele din sezonul precedent ! Setul inaugural a fost echilibrat până la primul time-out tehnic (8-5), după care, pe serviciul bulgăroaicei Kamenova, echipa gazdă s-a desprins treptat, Atanas Petrov a încercat mai multe schimbări, fără efect însă, iar Știința a câștigat cu 25-13.

Setul secund a fost început vijelios de gazde, care aveau 6 puncte avans la time-out-urile tehnice. CSM-ul s-a apropiat amenințător la 13-16, dar fost un simplu foc de paie, fiindcă băcăuanele au făcut 2-0 la seturi. Ultimul set a fost și cel mai echilibrat, oaspetele au condus cu 5-4, Știința revenit și a luat conducerea cu 8-6, a fost apoi 10-9, scor la care gazdele au punctat de 4 ori consecutiv, fapt ce s-a dovedit decisiv. Florin Grapă a cerut un time-out la 24-20, iar Mimi Sosa a închis jocul cu un atac în forță împotriva fostei sale echipe.

Știința Bacău: Miclea-Grigoruță, Rogojinaru, Kamenova, Iosef, Sosa, Faleș, Gaido – libero. Au mai jucat: Sobo, Bălțatu, Herlea, Breban și Aleksovska. Antrenor: Florin Grapă.

CSM București: Popova, Fonke, Ivanof, Moldovan, Karakasheva, Lăpușneanu, Medved – libero. Au mai jucat: Grigoriu, Radu și Judea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.