La o săptămână distanță de eșecul suferit în tie-break la Târgu Mureș, voleibalistele de la Știința Bacău au pierdut din nou în 5 seturi. Spre deosebire de partida din Ardeal, unde au condus cu 2-0, de data aceasta băcăuancele au pierdut primele două seturi, au împins jocul în decisiv, dar au cedat din nou. Și în acest joc preluarea din serviciu a fost punctul nevralgic al Științei, aspect la care s-au adăugat serviciul și blocajul, acesta din urmă inexistent în seturile 2 și 5.
Meciul a fost unul deosebit de spectaculos, cu multe mingi lungi și cu numeroase răsturnări de scor, care au ținut publicul cu sufletul la gură până aproape de final. Primul set a stat sub semnul echilibrului până la al doilea time-out tehnic, la care oaspetele aveau avantaj minim, însă, pe serviciul Roxanei Bacșiș, CSM-ul s-a desprins la 20-15 și a câștigat cu 25-19. Setul al doilea a avut o evoluție a scorului palpitantă: după 5-8, Știința a avut 16-15 și 20-17, însă bucureștencele au punctat de 4 ori la rând pe serviciul aceleiași Roxana Bacșiș. CSM București a avut prima minge de set la 24-23, gazdele au întors și au avut 25-24, dar oaspetele au făcut 2-0 la seturi după ce Denisa Rogojinaru a fost blocată de două ori.
Setul al treilea a fost și cel mai bun al ”studentelor”, care au servit mai bine, au punctat și cu blocajul și, ”beneficiind” inclusiv de 9 greșeli neforțate ale adversarelor, s-au impus cu 25-21. Setul 4 a ridicat din nou tensiunea la cote paroxistice. Băcăuancele au început excelent și, pe serviciul foarte bun al Claudiei Gavrilescu, s-au desprins la 11-4. Bucureștencele au revenit, însă spectaculos, reușind 7 puncte pe serviciul Mariei Karakasheva, de la 13-10 la 13-17. Gazdele au revenit, s-au apropiat la un punct, dar echipa oaspete a avut două șanse de a închide meciul, nu le-a concretizat, iar un atac al Ioanei Baciu a egalat situația la seturi.
CSM-ul a început mai bine tie-break-ul, a avut 4-2, Florin Grapă a cerut time-out, după care ”studentele” au punctat de 3 ori la rând. Din păcate, însă, la 5-4, Cristina Cazacu a servit în fileu, moment care avea să se dovedească decisiv. Oaspetele au făcut 10-5 după 3 blocaje consecutive la Baciu, iar finalul de meci a fost doar o formalitate. Dacă ținem cont de cele două mingi de meci irosite de gruparea bucureșteană, se poate spune că Știința a câștigat un punct, care o menține în lupta pentru play-off, chiar dacă Dinamo s-a desprins acum la 8 puncte. Următorul meci al formației băcăuane va avea loc miercuri de la ora 17:00, tot pe teren propriu, în Cupa României, cu CSU Medicina Târgu Mureș.
Declarații după meci
Francois Salvagni (antrenor CSM București): ”În primul rând, vreau să spun că toată lumea știe faptul că Știința Bacău e o echipă extraordinară, care, pe teren propriu, joacă un volei foarte bun. Suntem foarte fericiți, pentru că am avut o săptămână foarte grea, cu deplasarea din Germania, din Cupa Challenge, unde am avut, de asemenea, o partidă dificilă. Nu ne-a fost deloc ușor ca, după această călătorie, să găsim energia de a lupta astăzi. Îmi pare rău pentru faptul că, în setul al patrulea, am avut două mingi de meci nevalorificate, însă important rămâne faptul că jucătoarele noastre au continuat să lupte. Sunt fericit, derarece eu cred că, la acest moment, nimeni nu poate câștiga aici, la Bacău, datorită voleiului foarte bun practicat de echipa gazdă. Cred că, în tie-break, diferența a fost făcută de blocajul nostru, pe fondul unui serviciu bun.”
Florin Grapă (antrenor Știința Bacău): ”Îmi pare rău că am pierdut fiindcă, exceptând ultimul set, celelelalte au fost bune, iar echipa noastră a arătat că poate juca. Din păcate, n-am reușit să ne menținem la acest nivel până la capăt. Sunt de acord că diferența a fost făcută de serviciu și de preluarea din serviciu, acestea fiind capitole care trebuie îmbunătățite. Fără aceste două elemente, ne va fi foarte greu să ajungem în primele 4 locuri, însă eu cred că lupta rămâne deschisă.”
Știința Bacău: Sabina Moisa (3 puncte), Cristina Cazacu (17), Denisa Rogojinaru (14), Claudia Gavrilescu (9), Tatiana Lupu (6), Crina Bălțatu (1), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Ioana Baciu (17), Tsvetelina Zarkova (4), Irina Radu (2), Lorena Ciocian, Nicoleta Manu – libero. Antrenor: Florin Grapă.
CSM București: Giulia Pincerato (2 puncte), Roxana Bacșiș (33), Laura Pihlakamaki (22), Maryia Karakasheva (16), Jasna Majstorovic (11), Tamara Susic (4), Jole Rizzini – libero. Au mai jucat: Georgiana Faleș (1), Diana Tătaru, Mihaela Ozun. Antrenor: Francois Salvagni.