Handbal masculin / Deși e ca și promovată, CSM Bacău e aproape de colaps

Handbaliștii de la CSM Bacău au obținut vineri cea de-a cinsprezecea victorie consecutivă și nu mai are cum să rateze promovarea în Liga Zimbrilor. Cu toate acestea, iubitorii de handbal n-au foarte multe motive să fie optimiști. Jucătorii pregătiți de Gabriel Armanu nu au primit niciun salariu în 2018, iar atmosfera în vestiar e explozivă. De altfel, handbaliștii băcăuani au refuzat să se antreneze miercuri seara, când au avut și o întrevedere cu șeful clubului, Adrian Gavriliu.

”E greu și anormal să stai neplătit atâta timp, unii dintre noi au de plătit, chirii, facturi, să nu mai vorbim de alte necesități pe care le are oricine. Am solicitat un termen pentru rezolvarea situației însă, din păcate, s-a avansat luna iulie și sincer nu știu cine așteaptă atât. Echipele din prima ligă fac deja transferuri, iar noi nu avem nici salarii plătite, nici noile contracte semnate. Cu părere de rău, dar dacă nu primim un răspuns favorabil în două săptămâni, există posibilitatea ca echipa să nu intre pe teren în etapa viitoare, la Buzău. Ar fi o adevărată tragedie, fiindcă avem o generație foarte talentată care poate realiza lucruri foarte frumoase. E trist că se întâmplă așa ceva într-un sport care a umplut Sala Sporturilor ani la rând și a adus în Bacău echipe de top și campioni mondiali.” Rareș Păunică

Atitudinea finanțatorilor echipei de handbal este vecină cu inconștiența, dat fiind faptul că, la acest moment, orice jucător poate deveni liber de contract și poate pleca. Iar handbaliștii băcăuani nu duc lipsă de oferte. Construită în jurul unei generații de excepție (1998), multiplă campioană națională la juniori, alături de care regăsim și jucători cu experiență, unii emblematici pentru Bacău (Tamaș, Păunică), echipa pregătită de Gabriel Armanu se anunță ca una din revelațiile ediției următoare a Ligii Zimbrilor. Din păcate, o muncă de câțiva ani se poate nărui ca un castel de nisip din cauza unei crase lipse de profesionalism și, în cele din urmă, luciditate. Fiindcă eventuala plecare în masă a jucătorilor nu va însemna doar sinucidere din punct de vedere sportiv, ci și o groază de bani aruncați în curtea altor echipe, ce vor beneficia de serviciile handbaliștilot crescuți la Bacău. Și încă un lucru: nu e admisibil ca un șef de club, întrebat de un sportiv dacă și-a luat salariul în ultimele 3 luni, să răspundă batjocoritor ”vino tu în locul meu”. Treziți-vă, fraților, că omorâți de tot sportul băcăuan ! Nici la volei lucrurile nu stau pe roze, dar asupra acestui subiect vom reveni. Cum Dumnezeu la zeci de alte cluburi finanțate de autoritățile locale lucrurile funcționează normal, numai la noi nu se poate ???

Cât despre meciul cu Galațiul, n-a fost decât un previzibil galop de sănătate al băcăuanilor, care și-au făcut treaba cu conștiinciozitate. Să sperăm că, la următorul meci, nu va fi nevoie de prezența unui sobor de preoți pentru a oficia prohodul sportului de performanță în Bacău. Fiindcă, nu-i așa?, speranța moare ultima.

CSM Bacău: Richard Freiwald, Răducu Tamaș, Vlăduț Rusu  Ionuț Broască (8), Dragoș Hanțaru (8), Robert Gal (5), Maxim Oancea (4), Gabriel Dumitriu (3), Nikola Kurtes (3), Dumitru Burbulea (2), Alexandru Juverdianu (2), Alexandru Ionescu (2), Mihai Cotinghiu, Rareș Păunică, Bogdan Păunescu, George Voicu. Antrenor: Gabriel Armanu.

4 comentarii la „Handbal masculin / Deși e ca și promovată, CSM Bacău e aproape de colaps”

  1. Plecați , nu vă irositi talentul și tinerețea doar să-și ia salariile cei ce vă conduc. Trezițivă.

    1. Bravo ! Asta e sfatul dumneavoastra intelept…..si daca pleaca ei cei care conduc isi dau demisia ? se autosuspenda din functii ? dar cei care au muncit ani de zile cu acesti copii ? unde e rasplata ? dar noi,suporterii ,iubitorii de sport cu ce ramanem ? noi vrem liga 1 la Bacau !!! sunt orase de doi bani si care nu au produs nimic comparativ cu noi,cu toate astea pe ei ii viziteaza mari handbalisi ? noi de ce nu meritam asta ? doar pentru ca avem in conducere incompetenti sau frustrati ?

      1. Aveti dreptate , dar echipa în care juca si Păunica, Tamaș , Bondar, Rotaru…..și multi alti jucători de EHF, nu au avut aceiași soartă.? Și vorba ceia aveu personalitate .Le convine asa cu jucători tineri, îi prostesc că îi trimit la echipe mari, doar sa mai stea la Bacău să-și ia bani conducerea.Au curajul sa lucreze la privat vreo unul din ei ? Managerul meu nu doarme noaptea sa caute contracte sa facem bani pentru el si pentru noi.Cloaca veche nu pleacă. Merg la Focșani, Suceava,Brasov ,Roman , sa vad handbal , la noi nu.Mai e mult pînă departe. Multumesc !

  2. Cred ca Domnul Gavriliu daca are un minim respect pentru miile de iubitori de handbal din oras ar trebui sa aiba un punct de vedere. Politica strutului nu va functiona niciodata in sport.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.