Volei feminin, Divizia A1 / Știința Bacău – Volei Alba Blaj 3:1 (-18, 20, 26, 16)

De trei ani și o lună nu mai câștigase Știința în fața Blajului înaintea partidei de duminică. Și, după cum începuse jocul din penultima etapă a sezonului regulat, se părea că băcăuancele mai au de așteptat. Campioana a dominat clar primul set la toate capitolele, gazdele nereușind nici măcar un blocaj câștigător. Marele merit al ”studentelor” a fost că nu au depus armele și și-au văzut de joc, au început să blocheze, au apăsat pe serviciu și au egalat situația, punctul 25 fiind reușit cu un atac deloc ușor de Irina Radu (La Mulți Ani !).

Setul al treilea a fost cel mai lung (35 de minute) și cel mai spectaculos, datorită mai ales numeroaselor răsturnări de scor. Astfel, Știința a condus cu 6-1, scor la care Darko Zakoc și-a epuizat time-out-urile, apoi Blajul a egalat la 10 și a intrat cu avans minim la al doilea time-out tehnic. Oaspetele s-au desprins la 21-18, însă băcăuancele au egalat la 22 și au avut minge de set la 24-23, nevalorificată. Campioana a irosit, la rându-i, două mingi de set, după care o combinație rapidă Ciocian – Djuric a arhivat setul în contul Științei. Setul patru a fost un galop de sănătate al ”studentelor”, susținute din nou de un public numeros și entuziast.

Evident că la o victorie împotriva campioanei, echipă neînvinsă în Champions League, toate jucătoarele merită felicitări. Câteva dintre ele, însă, au ieșit mai mult în evidență: Georgiana Faleș, imbatabilă de cele mai multe ori la atacurile ”pe-un picior”, Dubravka Djuric, care aduce un mare plus în zona centrală și, nu în ultimul rând, Lorena Ciocian care, dincolo de unele erori, a servit trei ași și a făcut nu mai puțin de 5 puncte atacând. Victoria de duminică le consolidează băcăuancelor poziția a treia în clasament. În ultima etapă a sezonului regulat, Știința va juca în deplasare, la Dinamo București, luni, 26 februarie, de la ora 19.45, în direct la Digisport.

Sunt bucuros că am câștigat, dar mă gândesc mai departe și sper să le țină vâna pe fetele noastre. Am fost puțin panicat după primul set, dar, pe de altă parte, știam că, atunci când câștigi categoric primul set, tragi frânele, că așa se întâmplă și la echipa noastră. Fetele noastre au jucat, s-au mobilizat extraordinar și le felicit pentru cum au jucat azi. Am câștigat setul patru datorită serviciului, așa cum puteam pierde setul al treilea fiindcă se înmuiase serviciul. Le-am și spus fetelor: dacă nu dați bine cu serviciul, putem să plecăm acasă ! Florin Grapă

Sigur că nu mă așteptam să pierdem într-o asemenea manieră la Bacău, pentru mine e o surpriză neplăcută, cu tot respectul pentru echipa gazdă. Fetele noastre au fost atente doar în primul set, deși în finalul acestuia au început problemele pentru noi. A intervenit relaxarea după un set câștigat ușor și am intrat în setul al doilea cu multe probleme la preluare, la care nu m-am așteptat. Felicit echipa din Bacău, care a jucat astăzi foarte motivată, ceea ce nu pot spune despre echipa mea, care a jucat foarte prost. Am fost nemulțumit de toate aspectele jocului și de toate jucătoarele. Darko Zakoc

ȘTIINȚA: Ciocian 8 puncte, Rogojinaru 13, Faleș 13, Djuric 7, Cazacu 11, Lupa 7, Albu – libero. Au mai jucat: Kapelovies, Radu 5, Filipaș 3, Sipoș. Antrenor: Florin Grapă.

BLAJ: Barakova 2, Cleger 13, Aquino 10, Onyejekwe 8, Crncevic 13, Salaoru 4, Vujovic – libero. Au mai jucat: Moellers, Rus 9, Ilyasoglu 2, Morales 1, Koleva. Antrenor: Darko Zakoc.

 

3 comentarii la „Volei feminin, Divizia A1 / Știința Bacău – Volei Alba Blaj 3:1 (-18, 20, 26, 16)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.