Volei feminin, Divizia A1 / Dinamo București – Știința Bacău 3:2 (20, -23, 21, -25, 10)

dinamo-bucuresti-stiinta-bacau

”Clasicul” voleiul feminin românesc, dintre Dinamo și Știința, nu s-a dezmințit și a oferit un spectacol încheiat în tie-break, după aproape două ore și jumătate de joc. Condusă de pe margine de Aurel Cazacu și Rareș Puni (Florin Grapă a fost reținut în Bacău de probleme personale), echipa băcăuană a pierdut primul set după ce a comis 11 greșeli și a făcut un singur punct din serviciu. Știința a egalat situația la seturi după ce a servit mult mai bine și a redus numărul de greșeli.

Dinamo a revenit în avantaj, iar setul al patrulea a fost unul de senzație. Pe fondul numeroaselor ezitări în preluare ale băcăuancelor, echipa gazdă s-a desprins la 23-15 și meciul părea încheiat, cu toate cele 3 puncte arhivate de Dinamo. A urmat, însă, la serviciu Crina Bălțatu, iar ”studentele” au revenit senzațional și au câștigat parțialul în prelungiri, după câteva schimburi de mingi de toată frumusețea. Din păcate, preluarea serviciului le-a trădat din nou pe băcăuance în tie-break, iar dinamovistele au câștigat derby-ul. Dacă ținem cont, însă, de cum a decurs setul al patrulea, Știința a câștigat un punct.

Miercuri s-au jucat alte două partide din etapa a doua: CSU Medicina Tg. Mureș – Penicilina Iași 3:0 (21, 23, 16) și CSM Târgoviște – SCMU Craiova 3:0 (12, 12, 12). Joi se dispută meciurile CSU Galați – SCM Pitești, CSM București – CSM Lugoj și Unic Piatra Neamț – Volei Alba-Blaj.

DINAMO (8 puncte din serviciu, 55 atac, 11 blocaje, 39 erori adversar): de Oliveira 3 puncte, Boscacci 13, Marcovici 13, Matthews 12, Medic 19, Jovanovic 14, Ștefan – libero. A mai jucat Mincă. Antrenor: Branko Gajic.

ȘTIINȚA (13 puncte din serviciu, 52 atac, 12 blocaje, 26 erori adversar): Zburova 4, Perovic 4, Zarkova 9, Otasevic 1, Cazacu 17, Radu 16, Manu – libero. Au mai jucat Faleș 11, Bălțatu 9, Miclea 5 și Rogojinaru 1. Antrenori: Aurel Cazacu, Rareș Puni.

Etapa a III-a (22-24 octombrie): Volei Alba-Blaj – Dinamo București, CSM Lugoj – Unic Piatra Neamț, SCMU Craiova – CSM București, SCM Pitești – CSM Târgoviște, Penicilina Iași – CSU Galați și Știința Bacău – CSU Medicina Tg. Mureș (sâmbătă, ora 17).

Foto: facebook Dinamo

Un comentariu la „Volei feminin, Divizia A1 / Dinamo București – Știința Bacău 3:2 (20, -23, 21, -25, 10)”

  1. daca nu erau finalurile seturilor castigate…nu prea am existat pe teren.mereu preluarea,dar in atac am stat mai bine?Perovic ori in bloc,ori banda sau out !si asta a fost in mare parte si in meciul cu Iasi-ul.nu putem sa ne bazam numai pe Cazacu.echipe mai bune ca dinamo ne dau cu fileul in cap daca jucam asa.intotdeauna,Hai Stiinta !!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.