Primul derby câștigat / CSSM Bacău – CSU Danubius Galați 26-23 (14-14)

cssm-bacau-csu-galati-5După două eșecuri în primele două runde, handbaliștii de la CSSM Bacău au legat două victorii, ultima în fața unei foste prim-divizionare. Și nu atât victoria e mulțumitoare, cât evoluția tinerilor handbaliști pregătiți de Gabriel Armanu. După cum arată lucrurile, e foarte posibil ca, nu peste mult timp, Hanțaru (de neoprit în multe momente), Rusu (excelent în poarta băcăuană, cu 2 de 7 metri apărați în repriza secundă) și Broască (care crește de la meci la meci) să reediteze performanțele unor Rotaru, Tamaș sau Bondar. Sau, de ce nu ?, să-i și depășească. Până atunci, însă, vorba lui Colin Voica, pepenele trebuie luat pe felii, dar asta nu ne împiedică să spunem că lucrurile arată promițător. Înainte de a vorbi și despre părțile urâte al meciului, e obligatoriu să amintim golul juniorului Ionuț Atănăsoaei, din minutul 59, după o acțiune luată pe cont propriu într-un moment delicat.

Păcat că un meci frumos și echilibrat a fost stricat de arbitrajul oribil al cuplului Marius Gheorghișor – Marian State. Doi arbitri experimentați care și-au bătut joc de jucători, antrenori și public, cu decizii care mai de care mai caraghioase. Bietul Ionuț Uruianu a fost eliminat de două ori absolut gratuit, pentru intervenții din care se văd cu zecile într-un meci. Cel mai deranjant a fost, însă, modul în care cei doi fluierași au fragmentat jocul, fluierând la un moment dat ca la baschet, probabil de frică să nu alerge prea mult.

Una peste alta, victorie meritată a băcăuanilor, cu neobositul Miță Cotinghiu pe post de golgeter, săptămâna viitoare Hanțaru și compania urmând să joace pe malul Mării Negre cu ”satelitul” celor de la HC Dobrogea Sud.

Bacău: Freiwald, Rusu, Bobeică – Cotinghiu 8 goluri, Hanțaru 6, Broască 4, Gal 4, Dumitriu 2, Juverdianu 1, Atănăsoaei 1, Uruianu, Ionescu, Dima. Antrenor: Gabriel Armanu.

Galați: Ungureanu, Manea – Șahîn 7, Udriștoiu 5, Ciobanu 4, Mârșiu 3, Frangulea 1, Roban 1, Poteră 1, V. Bursuc 1, Ghenghea, Ionel, M. Dospinescu. Antrenor: Florin Andronic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.