Din nou, spectacol / Știința Bacău – Tricolorul LMV Ploiești 1:3 (-21, -17, 24, -21)

stiinta-bacau-tricolorul-ploiesti-1În al doilea meci de cupă al voleibaliștilor de la Știința Bacău a fost din nou spectacol. În fața multinaționalei prahovene, pe care o vom vedea, probabil, în primele 4 în campionatul viitor, ”studenții” băcăuani s-au ridicat în multe momente la nivelul mult mai titraților lor adversari. De altfel, jucătorii Științei au intrat în joc fără trac și au condus la 2 puncte la primul time-out tehnic. Ploieștenii au întors, au avut 18-12, însă băcăuanii au revenit și s-au apropiat la 21-22, dar finalul de set le-a aparținut oaspeților.

Parțialul secund a stat sub semnul serviciilor extraordinare ale ploieștenilor Centelles și Milivojevici, care au făcut practic diferența. La acestea s-au adăugat câteva atingeri de fileu ale blocajului băcăuan (3 numai până la primul time-out tehnic !) și s-a făcut 2-0. Iar când toată lumea se aștepta la un 3-0 scurt, ”studenții” au făcut un set extraordinar. Cu maghiarul Csoma irezistibil, Știința a avut 8-6, 16-13 și 19-14. Tricolorul s-a apropiat la 18-19 și a luat conducerea, dar, la 22-23, veteranul Răzvan Purice a punctat de două ori consecutiv. Băcăuanii și-au furctificat a doua minge de set, după o minge ținută de coordonatorul Jose Carrasco. De notat și mutarea inspirată a băncii tehnice băcăuane, care a schimbat poziția centrilor pentru un blocaj mai eficient la Ferreira.

Pe aripile setului câștigat, băcăuanii au început în trombă setul al patrulea, conducând cu 8-2. Cu un serviciu foarte bun, ploieștenii au revenit, au egalat la 9, după care s-au desprins la 16-13 și au câștigat setul la 21. Știința Bacău iese cu fruntea sus din Cupa României și arată că nu va fi o victimă sigură în campionatul care va începe pe 15 octombrie.

ȘTIINȚA: Aleksandar Ivkovic, Krisztian Csoma, Pavel Cimili, Alexandru Voinea, Ciprian Vițelaru, Ștefan Someșan, Doru Ghimeș – libero. Au mai jucat: Andrei Sărăcuțu, Răzvan Purice, Ionuț Todoruț. Antrenori: Corneliu Păduraru și Eusebiu Țurcanu.

TRICOLORUL: Jose Carrasco Angulo, Windson Ferreira, Vladan Aleksic, Kostiantyn Riabukha, Aleksandar Milivojevic, Hiroshi Centelles, Goran Skundric – libero. Au mai jucat: Kostiantyn Zhylinskyi, Andrei Grigoraș, Tudorel Farcaș, Florin Voinea. Antrenori: Mădălin Marinescu și Sergiu Stancu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.