Dramatism la cote înalte / HC Vaslui – CSSM Bacău 30-29 (11-16)

CSSM Bacau - HC VasluiHandbalul masculin băcăuan rămâne în eșalonul secund. CS Știința Municipal Bacău a pierdut dramatic vineri, la Brașov, în fața celor de la HC Vaslui, echipa pregătită de Sandu Iacob urmând să participe și în ediția viitoare a Ligii Naționale. Băcăuanii au avut o primă repriză excelentă, pe care au încheiat-o cu un avantaj de 5 goluri. În debutul reprizei secunde s-a făcut chiar 17-11 pentru CSSM Bacău, după care vasluienii și-au revenit, egalând pentru prima dată la 18, în minutul 38. Două minute mai târziu, Bacăul avea din nou 3 goluri avans, însă prim-divizionara a trecut pentru prima oară în avantaj în minutul 49 (25-24), după ce, mai devreme, Bogdan Rață fusese descalificat după 3 eliminări.

Finalul a fost pe muchie de cuțit. Vasluiul conducea cu 29-26 în minutul 55, Gabriel Bujor a fost și el descalificat după 3 eliminări, iar echipa băcăuană a egalat în minutul 58, după 3 goluri consecutive reușite de Moisă, Broască și Juverdianu. HC Vaslui a înscris din 7 metri în minutul 59, a intrat în atac în ultimul minut, dar a ratat, însă ucraineanul Buinenko a  irosit șansa egalării la ultimul atac al băcăuanilor.

HC Vaslui mai are de jucat sâmbătă, cu CSU CNOT Brașov, un meci pe care nu are cum să-l piardă. CSSM Bacău va juca duminică un meci de clasament cu CSM Focșani sau CSU Suceava, pentru a se stabili o eventuală ordine a echipelor ce ar putea fi invitate în Liga Națională în cazul unor retrageri. Problema e dacă gruparea băcăuană va avea bani pentru primul eșalon în situația în care ar avea ocazia să joace acolo.

CSSM Bacău: Tamaș, Bobeică – Rață 8 goluri, Moisă 5, Broască 4, Cotinghiu 3, Buinenko 3, Gal 2, Popia 2, Juverdianu 2, Dumitriu, Liță, Hanțaru, Ionescu. Antrenor: Bogdan Voica.

Foto: facebook CSSM Bacău

Un comentariu la „Dramatism la cote înalte / HC Vaslui – CSSM Bacău 30-29 (11-16)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.