Ioc putință, ioc dorință / SC Bacău – Academica Clinceni 1-2 (1-1)

SC Bacau - Academica Clinceni 1Sport Club Bacău a suferit miercuri după-amiază cea de-a patra înfrângere consecutivă pe teren propriu, la capătul unui meci în care a fost depășită la toate capitolele de Academica Clinceni. Iar dacă la capitole precum valoarea individuală nu ai ce reproșuri să faci, la capitolul ambiție și dăruire fotbaliștii băcăuani lasă de dorit rău de tot. Și de aici pleacă necazurile de pe teren propriu, alături de încă un aspect ce a sărit din nou violent în ochi, diferența uriașă de valoare dintre juniorii noștri și juniorii lor.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 21, când Bujor l-a întors ca pe clătită pe Burcă (foto sus) și a șutat precis la colțul lung, de la circa 14 metri. Băcăuanii au egalat la singura lor ocazie, venită dintr-o lovitură liberă din flancul drept, centrarea precisă a lui Cosmin Neagu fiind reluată cu capul sub transversală de Burcă (foto jos). În minutul 42, Miron a respins cu greutate șutul periculos, de la 22 de metri, expediat de Antohi, iar la pauză s-a intrat la egalitate.

La 11 minute după pauză, ex-stelistul Gabi Matei a înscris golul victoriei după un corner de pe partea dreaptă al oaspeților. Fundașul dreapta al Clinceniului a primit balonul de la Alexandru Neagu, a pătruns în careu și, după ce l-a driblat pe Dumitriu, a prins un șut ciudat, la colțul scurt, care l-a păcălit pe Miron. Oaspeții au mai irosit două ocazii de a face 3-1, una după o gafă uriașă a lui Lozneanu, după care, în minutul 3 al prelungirilor, Hurdubei a ratat o ocazie imensă de a face 2-2, șutând alături din 10 metri lateral stânga. Ar fi fost, însă, nedrept.

Jocul rezultatelor îi menține, însă, pe băcăuani, la doar 2 puncte de locul 3, echipa de pe această poziție (Dunărea Călărași) urmând să vină sâmbătă la Bacău, în prima etapă a returului.

SC Bacău: Miron – Ciută, Lozneanu, Burcă, Drugă – Adăscăliței – Sahru (83 Corban), C. Neagu, Dumitriu (90 Nemțanu), Pungă (55 Hurdubei) – Vraciu. Antrenor: Cristian Popovici.

Academica Clinceni: Marinescu – G. Matei, Patriche, Dobrosavlevici, Mușat – Cr. Matei, Olariu (59 Vențer), Al. Neagu, D. Benzar – Antohi (90+1 R. Barbu), Bujor (78 Kuku). Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitru: Laurenţiu Ionaşcu (Buzău); Asistenţi: Ciprian Iovu şi Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoşani).

Celelalte rezultate ale etapei a XIII-a: Gloria Buzău – Farul Constanța 0-0, CS Balotești – Ceahlăul Piatra Neamț 4-1, Rapid CFR Suceava – Dunărea Călărași 1-1, Bucovina Pojorâta – Dacia Unirea Brăila 0-0 și ACS Berceni – Rapid București 1-2. Oțelul Galați stă.

SC Bacau - Academica Clinceni 2

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.