Florin Grapă: ”Nu înțeleg de ce Lorena Ciocian nu e trimisă la echipa de club, fiindcă am văzut că e în plus la națională”

Florin GrapaVineri și sâmbătă, deținătoarea Cupei României la volei feminin, Știința Bacău, a disputat la Izvorani două jocuri de verificare. Vineri, formația băcăuană a evoluat în compania echipei naționale a României, într-un meci disputat pe durata a patru seturi, toate adjudecate de selecționata pregătită de argentinianul Guillermo Gallardo: 25-14, 25-19, 25-14 și 25-21. În echipa României, coordonatoarea Sabina Moisa și libero-ul Mihaela Albu au fost titulare, în timp ce coordonatoarea Lorena Ciocian nu a fost folosită deloc, însă a fost oprită în lotul pentru ”europene”, la fel ca și celelalte 4 componente ale Științei Bacău: Denisa Rogojinaru, Sabina Moisa, Ioana Baciu și Mihaela Albu. ”Din păcate, se pare că Lorena Ciocian e în plus la echipa națională și nu înțeleg de ce mai este reținută acolo. În condițiile în care avem ambele ridicătoare la lot, mi-ar fi de mare ajutor să fie lăsată la echipa de club”, a declarat antrenorul principal al echipei băcăuane, Florin Grapă.

Sâmbătă, echipa băcăuană a jucat cu echipa germană NawaRo Straubing, al cărei antrenor principal este și selecționerul României, în fața căreia a pierdut cu 1:3 (-21, -19, -14, 22). Sextetul de bază folosit de profesorul Florin Grapă în meciurile de la Izvorani a fost: Claudia Gavrilescu, Tatiana Lupu (centri), Loredana Filipaș(universal), Irina Radu, Cristina Cazacu (trăgătoare), Alexandra Pintea (coordonatoare), Nicoleta Manu – libero. Au mai jucat: Crina Bălțatu, Alexandra Badea și Iulia Matache. Nicoleta Manu este în tratative pentru a evolua în sezonul viitor la Știința Bacău.

Miercuri, 9 septembrie, deținătoarea Cupei României, în aceeași formulă cu care a jucat la Izvorani, va pleca în Belgia, acolo unde va participa la tradiționalul turneu internațional organizat în localitatea Frasnes-Lez-Anvaing. Echipa pregătită de profesorul Florin Grapă va juca joi (ora 21.30) cu Nancy VNVB (Franța), vineri (ora 16.00) cu VDK Gent (Belgia), sâmbătă și duminică fiind programate jocurile de clasament. La turneu mai participă echipele Paris Saint-Cloud (Franța), VC Sneek (campioana Olandei) și Dauphines Charleroi (vicecampioana Belgiei).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.