Boxerul băcăuan Mihai Nistor s-a calificat pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro

Mihai Nistor, pe cea ma inalta treapta a podiumuluiBăcăuanul Mihai Nistor este primul boxer român calificat la Olimpiada ce se va desfășura în 2016 la Rio de Janeiro, după ce l-a învins, la categoria supergrea (+91 kg) pe marocanul Mohammed Arjaoui, într-o gală desfășurată în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, chiar pe terenul adversarului, la Marrakech. 

Nistor, legitimat la CS Știința Municipal Bacău, a fost dat învingător de arbitri cu o decizie de 2-1, câștigând șase din cele opt runde ale meciului. ”Sunt foarte fericit pentru această calificare pe care mi-o doream din toată inima și pentru care am muncit mult și am renunțat la multe, mai ales că ea vine în urma unei decizii fără precedent luate de APB, divizia profesionistă lansată de forul amator de box, AIBA. Aceea de a-mi schimba adversarul cu un boxer din țara gazdă a reuniunii. Dar totul s-a terminat cu bine și am prins aripi pentru marea performanță. Această performanță o datorez și colegului meu de club și antrenamente Mihai Jitaru, care, deși mai mic în greutate, fiind campionul la 90 de kg, a acceptat să fie sparing-partner-ul în ultimele luni de pregătire”, a declarat telefonic, pentru AGERPRES, Mihai Nistor. 

Inițial, Nistor trebuia să-l întâlnească în finala categoriei supergrea pe azerul Magomedrasul Medjidov. Numai că dublul campion mondial la amatori în 2011 și 2013 s-a accidentat, iar APB a decis ca locul său să fie luat de Arjaoui, pregătit în anul 2008 chiar de antrenorul lui Nistor, Relu Auraș, care era coordonatorul lotului marocan participant la Olimpiada de la Beijing. În mod normal, românul ar fi trebuit sa câștige respectivul meci prin neprezentarea adversarului. 

Mihai Nistor, îndrumat de Relu Auraș și Ablalim Ferodin, după ce și-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio de Janeiro, va lupta mai întâi cu germanul Erik Pfeifer, calificat și el pentru Jocurile Olimpice, pentru supremația categoriei supergrea a AIBA Pro Boxing. 

”Mihai Nistor este, la cei 23 de ani ai săi, unul dintre cele mai promițătoare produse ale boxului românesc, având în viitor șansa unei cariere remarcabile. Este un sportiv care poate deveni model în demersul de relansare a boxului românesc către marea performanță. Sunt convins că la Rio se va număra printre medaliați, chiar cu aur”, a declarat, pentru AGERPRES, Relu Auraș. 

Campion mondial pe echipe în WSB în urma cu două sezoane, Mihai Nistor a avut o evoluție foarte bună și în APB, remarcându-se în special prin victoria obținută în urmă cu o lună de zile în fața rusului Magomed Omarov.

Sursa: agerpres.ro

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.