Profesorul Florin Grapă intervine în criza de la Știința Municipal Dedeman Bacău

Florin GrapaDirectorul clubului sportiv Știința Bacău s-a decis să intervină în criza declanșată la echipa de handbal masculin. Profesorul Florin Grapă i-a chemat luni, la sediul clubului, pe jucătorii și antrenorii echipei, în încercarea de a găsi o soluție pentru ca formația băcăuană să nu se desființeze, dar și pentru a se găsi o modalitate de plată a restanțelor salariale. Astfel, șeful Clubului Sportiv Universitar Știința Bacău a spus: ”am discutat cu factorii de decizie de la firma Dedeman și sunt în măsură să vă fac o propunere. Jucătorii care doresc să părăsească echipa în această vară vor primi două salarii, sunt liberi să semneze cu cine vor, dar fără alte pretenții financiare. Cei care doresc să continue cu noi, iar noi ne dorim asta cu toată lumea, își vor primi restanțele eșalonat, în cadrul noilor contracte ce vor fi semnate.” După ce Florin Grapă și-a enunțat propunerea, adăugând că l-ar durea sufletul ca echipa să se desființeze, antrenorul Mateo Garralda a avut o ieșire ușor deplasată. Pe un ton prea ridicat, spaniolul a ținut să spună că nu mai are încredere în nimeni, deși mister Grapă (care nu are nicio legătură cu probleme financiare ale echipei) garantase cu numele său viabilitatea propunerii, având ca fundament discuția cu conducerea firmei Dedeman.

Cu această ocazie, s-a anunțat că o altă asociație decât Top Sport va depune un proiect de finanțare pentru echipa băcăuană, viitorul manager fiind Gabriel Armanu (prezent și el la întâlnirea de luni). În condițiile date, handbaliștii Științei au trei variante:

1. Refuză oferta făcută de Florin Grapă, depun memorii la Federația Română de Handbal, însă cu șanse zero de a mai primi vreun ban, în condițiile în care Asociația Top Sport, cu care ei au semnat contractele, este în faliment. La urma urmei, doi e oricum mai mult decât zero. Clubul băcăuan ar avea, în aceste condiții, transferurile blocate și, în funcție de numărul de jucători care ar refuza propunerea, ar putea chiar să nu se mai înscrie în primul eșalon.

2. Cei despre care se aude că ar  fi semnat deja cu alte echipe acceptă cele două salarii și părăsesc gruparea băcăuană fără alte pretenții financiare.

3. Acceptă să continue la Știința, cu contracte diminuate, însă, față de sezonul trecut, urmând să-și primească restanțele eșalonat.

Desigur că fiecare e liber să-și facă propriile calcule și să-și evalueze situația după cum consideră că e mai bine pentru el și pentru familia lui. Noi sperăm doar ca, indiferent de situație, echipa cu cei mai mulți suporteri din Bacău să nu dispară. Până atunci, marți, de la ora 18, Știința Municipal Dedeman Bacău joacă ultimul meci pe teren propriu din acest sezon, pentru locurile 7-8, cu proaspăta deținătoare a Cupei Challenge, HC Odorhei.

Nu în ultimul rând, trebuia apreciată inițiativă profesorului Florin Grapă de a chema și presa la discuțiile de luni, tocmai pentru a nu mai lăsa loc zvonisticii. Un exercițiu de transparență remarcabil și normal, în fond.

 

3 comentarii la „Profesorul Florin Grapă intervine în criza de la Știința Municipal Dedeman Bacău”

  1. S-a vehiculat numele lui Gabi Armanu – atunci e ok, e o garantie a succesului, chiar daca inceputul va fi ceva mai anevoios

  2. De ce nu au venit cu aceasta oferta din momentul cand au fost primele semnale ca echipa nu mai poate fi sustinuta ?Au asteptat prea mult ca acum sa -si aroge laurii de salvatori.Poate multi jucatori nu mai semnau cu alte echipe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.