Handbal, juniori III / Scandal cu înjurături și pumni la partida CSS Bacău – HC Argeș

CSS Bacau - HC Arges 9Etapa a doua a turneului semifinal 2 ce se desfășoară în Sala ”Orizont” a fost umbrită de incidentele ce au avut loc în repriza a doua a partidei CSS Bacău – HC Argeș Pitești. Ca să începem relatarea de la debutul partidei, trebuie spus că, încă din primul minut, antrenorul piteștean Constantin Oprescu a stat cu gura pe tinerii arbitri brașoveni Alexandru Constantin și Paul Iacob, de cele mai multe ori fără motiv. Fără a fi perfect, arbitrajul a fost echidistant, cu greșeli în ambele direcții. În minutul 34, la scorul de 16-13 pentru gazde, la o pătrundere din intermediar dreapta a băcăuanilor, apărătorul advers a împins din lateral, aflându-se în semicerc: 7 metri și eliminare, fără niciun dubiu. Antrenorul piteștean a sărit ca ars, contestând decizia, iar unul din elevii săi, ”inspirat” de această atitudine, s-a considerat îndreptățit să-i înjure pe arbitri, fiind, în mod logic, eliminat și el 2 minute. Să precizăm că sportivii participanți la meci sunt născuți în 2000-2001 ! Considerându-se nedreptățit, antrenorul de la HC Argeș a decis să scoată echipa de pe teren, îndemnându-și elevii spre vestiar. În drum spre marginea terenului, Adrian Ticu a aruncat ostentativ, pe spate, o sticlă de apă către adversari și masa oficială.

În momentul în care echipa piteșteană a ajuns la marginea terenului, a izbucnit un scandal între jucători, părinții acestora și părinții handbaliștilor băcăuani. Aflându-mă în celălalt capăt al sălii, nu pot relata cu exactitate ce s-a întâmplat. Se pare că unul din jucătorii piteșteni a fost lovit cu pumnul de un părinte băcăuan, lucru absolut condamnabil. Partea adversă susține că cel lovit ar fi înjurat și ar fi încercat să lovească el primul cu piciorul. Spiritele s-au potolit cu greu, ceva mai târziu la fața locului a sosit și poliția, care l-a extras pe unul dintre adulții băcăuani și probabil că l-au amendat. Repet, violența de orice fel, mai ales la adresa unui copil, este inacceptabilă.

Toate acestea nu s-ar fi întâmplat, însă, dacă antrenorul Constantin Oprescu, în loc să protesteze în neștire la adresa arbitrajului și, cel mai grav, să-și scoată echipa de pe teren, și-ar fi făcut meseria. El este principalul vinovat, fără ca asta să scuze violențele verbale și fizice care au urmat. În cele din urmă, jocul s-a reluat, dar piteștenii au evoluat timp de două minute cu doar 2 jucători de câmp, iar echilibrul s-a rupt. E păcat, fiindcă tinerii sportivi argeșeni, a căror evoluție până la momentul incidentelor fusese foarte bună, ar fi putut să-și joace șansa în condiții normale, în loc să fie incitați să înjure arbitrii și să arunce cu sticle prin teren. Organizatorii au și ei partea lor de vină, fiindcă n-au solicitat prezența organelor de ordine, deși se știa că în sală vor fi părinți de la 3 din cele 4 echipe. Trecând peste toate cele întâmplate, tinerii handbaliști băcăuani, care n-au nicio vină pentru cele întâmplate, merită felicitări pentru calificarea la turneul final.

CSS BACĂU – HC ARGEȘ PITEȘTI 31-18 (11-10)

CSS BACĂU: Andrei Cozma, Andrei Farcaș, Răzvan Brînduș – Andrei Totoi (7 goluri), Eduard Iordachi (6), Ștefan Gherasim (4), Ionuț Vamanu (3), Andrei Stănescu (3), Ștefan Vîță (3), Rareș Stănică (3), Marius Grădinaru (1), Răzvan Pușcuță (1), Călin Nechitoi, Tudor Bibire-Ghenadi, Răzvan Armanu, Alexandru Șova. Antrenori: Gabriel Armanu și George Călin.

HC ARGEȘ: Adrian Soare, Ionuț Ungurenuș – Andrei Din (7), Vlad Rosescu (5), Alexandru Buidan (3), Mihai Tudose (2), Adrian Stoiculescu (1), Cătălin Iosif, Florin Jantă, Ștefan Motoi, Darius Soare, Adrian Ticu, Valentin Chitescu. Antrenor: Constantin Oprescu.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 4 (2) – 3 (3). Minute de eliminare: 6-20. Cartonașe roșii: Constantin Oprescu, Adrian Ticu, Alexandru Buidan. Arbitri: Alexandru Constantin și Paul Iacob.

În celălalt meci al zilei, LPS CLUJ – CSM BUCUREȘTI 33-40 (12-16)

LPS CLUJ: Bogdan Șoș, Darius Covaci – Paul Chira (11), Mihai Bogdan (9), Alexandru Iușan (4), Paul Duma (3), Cosmin Duma (3), Răzvan Boldi (2), Mihai Cherecheș (1), Daniel Păcală, Mark Costin-Sebastian, Bogdan Cipcigan. Antrenori: Mircea Boncuț și Mircea Pârvu.

CSM BUCUREȘTI: Sebastian Schitu, Eduard Piciorea, Andrei Marica – Mihai Nica (13), Aron Dedu (11), Claudiu Mazilescu (9), Eric Ursein (4), David Leocă (3), Cosmin Ionescu, Andrei Toma, Vlad Pandelescu, Marius Constantin, Alexandru Moise, Laurențiu Chiriceanu, Florin Marcu. Antrenori: Florin Apostol și Dan Culinovschi.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 3 (2) – 5 (4). Minute de eliminare: 6-4. Arbitri: Adrian Dumitru și Vladimir Teglas.

În urma acestor rezultate, CSS Bacău și CSM București sunt calificate la turneul final, cele două echipe urmând să se întâlnească duminică, de la ora 12.

Co

11 comentarii la „Handbal, juniori III / Scandal cu înjurături și pumni la partida CSS Bacău – HC Argeș”

  1. Bună ziua

    În primul rand neputință, prostia, nepriceperea și frustrarea a 80% dintre antrenorii din România face sa se ajungă aici. În al doilea rand: greșeală arbitrilor ca nu i-au închis gura pana în minutul 10 maxim (avertisment și garantat pana ajungea dl arbitru la el începea să facă ca urangutanul și scurt 2minute și uite asa în 10 secunde era mut pana la sfârșitul jocului. Restul de sancțiuni ce trebuiau date nu le mai discutam. Dacă ar fivfacut asa ar fi avut liniște. Succes pe mai departe echipelor calificate.

  2. cam ca dl oprescu face si nea garalda, ala de vine din lumea civilizata…cam la 80% din meciuri, dc s-ar aplica regulamentul, nu ar apuca finalul meciului…in rest nu-i asa dl alexandrescu, altii sunt de vina…N_e salbatic nu exista…doar Cel din N-V..

    1. … și nea Tatai al vostru face exact la fel… Dar din partea unui antrenor de juniori e mult mai grav, mai ales că gestul lui a dus acolo unde a dus.

  3. ..pe bune? cum reusiti sa le intoareceti dvoastra pe toate si sa dati vina numai pe altzii numai pe ai vostrii nu??? va ma aduceti aminte cum acum 2 ani dospinescu ii incita pe cei din Constantza cu celebrele lui Avioane de hartie dupa fiecare gol…si cd cei de la constantza v-au tras-o in freza la finala cupei romaniei la baia mare facand la randul loR AVIOANE…LUCRURILE ERAU LA UN PAS SA LE DEGENEREZE si atunci…climatul din handbal nu e unul sanatos dar asta in primul rand echipelor care nu vor sa-si vada de joc si gasesc tot felul de vinovatzi si dc la fiecare echipa exista fie un tadici, garralda, tatai, buricea,SANIA, ETC…pana la bataie e doar unmic pas…nu vrem sa vedem ca asa cum jucatorii gresesc, rateaza 4 de 7m intr-unmeci (BC) sau 5 cazul BM, asa si arbitrii pot gresi…si vedem si numai conjuratzii in jur..din pacate si dvoastra- la presa ma refer- contribuiti la acest climat, nu va dati seama , dar asa e…treceti peste micile rautatzi si vedeti partea plina a paharului…dc puteti…v-o spune unul care se uita de 30 de ani la handbal…

    1. E foarte corect că se fac excese de toate părțile, inclusiv de cea a presei. Dar, ca unul care tot de vreo 30 de ani se uită la handbal, vă spun că dacă n-ar fi presa pe fază uneori, chiar ar fi haiducie.

  4. va cred ca va uitati la handbal de 30 de ani…dar atunci nu puteti sa nu observati ca peste tot in tara asta e aceeeasi apa si acelasi pamant, aceleeasi paduri si aceleeasi uscaturi…nu trebuie sa aincercam sa fim noi mai cu motz…sau sa parem ca suntem…ma uitam deunazi la un interviu cu marele Nurhan Ali palngandu-se de arbitrajul lui stark -stefan de acum 3 zile…a uitat ca in finala cupei de anul trecut aceeasi arbitrii au facut anumite greseli..inerente unui meci cu o incarcatura si desfasurare extraordinara de care echipa sa a beneficiat din plin (au scapat de descalificare Simicu + stavrositu..etc..) domnilor, intelegetzi, prin fortza lucrurilor si a Celui de Sus toate echipele vor fi dezavantajate/ avantajate pe parcursul timpului/ campionatului…dar noi tipam cd ne convine, atat…si B M s-a plans de arbitrajul cu csm la fete desi a luat bataie la vreo 7 goluri…astia suntem noi romanii…am un amic in Germania, arbitru de liga a doua…si mi-a spus ca acolo, in germania, handbalul e considerat cel mai greu sport de arbitrat, tocmai din cauza contactelor corporale…o sa va dau si linkul cu studiul facut de nemtzi…desigur ca aveti dreptate cd spuneti ca presa are rolul ei…dar e un mare pericol ca oamenii din presa sa se creada atotstiutori…

    1. Vă asigur că nu mă consider atotștiutor, doar încerc să relatez cât mai fidel ce văd.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.