Fotbal, Liga a II-a / Sport Club Bacău – FC Voluntari 1-2 (0-2)

SC Bacau - FC VoluntariSport Club Bacău a pierdut vineri pentru a doua oară, la același scor, pe ”Letea”, în fața celor de la FC Voluntari, după un joc cu două reprize diametral opuse. Iar dacă arbitrul târgoviștean Iugulescu îl elimina pe portarul Balauru în minutul 86, am fi avut, probabil, parte de un final incendiar.

Prima repriză a fost dominată autoritar de oaspeți, rezultatul la pauză reflectând aproape fidel desfășurarea jocului. Formația din Voluntari le-a ascuns mingea băcăuanilor, elevii lui Cristi Popovici găsind cu mare greutate drumul spre careul advers, pe fondul unei evoluții anemice, fără determinare. Lidera seriei I a deschis scorul în minutul 19, prin fundașul central Achim, care, singur la 12 metri, a șutat plasat, în stânga lui Petrariu. În minutul 32, gazdele au avut o jumătate de ocazie, atunci când portarul Balauru a ieșit hazardat pe o centrare, a respins până la Luncanu, dar acesta n-a găsit traiectoria spre poarta goală, de la 16 metri lateral dreapta. Matei a făcut 2-0 în minutul 34, cu un gol de senzație, foarfecă de la 16 metri, balonul fiind trimis jos, la colț, tot în stânga portarului băcăuan. Deac putea face 3-0 cu trei minute înainte de pauză, dar șutul său din 8 metri s-a oprit în plasa laterală.

De la cabine au ieșit, parcă, alte echipe, băcăuanii șutând de două ori spre poarta adversă în primele 90 de secunde ale mitanului secund. Mai mult, Curiliuc a irosit o ocazie rarisimă în minutul 47, reluând slab, din 5 metri, centrarea lui Vraciu. În condițiile în care ilfovenii au făcut deliberat pasul înapoi, încercând să-și conserve avantajul luat în prima repriză, gazdele au avut mai multe ocazii de a egala, cea mai mare fiind cea a lui Neagu (min. 85), care a șutat aiurea din 16 metri, după ce scăpase singur cu portarul. Un minut mai târziu, același Neagu a scăpat din nou în poziție centrală, a trecut mingea pe lângă Balauru, iar portarul oaspeților l-a faultat. Arbitrul a dictat lovitura de pedeapsă cuvenită, nu însă și eliminarea aferentă, care ar fi făcut ca Voluntariul să joace în ultimele 8-9 minute în 10, având în poartă un jucător de câmp. Vraciu a transformat și a marcat ceea ce avea să fie doar golul de onoare, fiindcă finalul de meci nu a mai adus nicio fază notabilă.

SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Ursu, Drugă (79 Dumitriu) – Luncanu, Țuțu, Adăscăliței, Pungă (67 C. Neagu) – Vraciu, Curiliuc (59 A. Pavel). Antrenor: Cristian Popovici.

FC Voluntari: Balauru – Roșu, Achim, Mitache, Maxim – S. Rădoi, D. Todoran – G. Deac (53 Moga), M. Ene (63 T. Bălan), Călințaru (53 Voduț) – M. Matei. Antrenor: Ilie Poenaru.

Arbitru: Ionuţ Valentin Iugulescu (Târgovişte); Asistenţi: Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.