Marea chinuială / Știința MD Bacău – Steaua Alexandrion București 29-27 (12-11)

Stiinta Bacau - Steaua BucurestiȘtiința Municipal Dedeman Bacău a tremurat serios sâmbătă seara pentru trei puncte chinuite, obținute în fața unei echipe care se bate la retrogradare. Deși a contat pe numai 8 jucători de câmp, Steaua a condus aproape toată prima repriză și a ținut aproape de adversară până aproape de final. Noroc cu inspirația căpitanului Rotaru, cu intervențiile lui Erhan, dar și cu câteva decizii ale arbitrilor, altfel băcăuanii nu câștigau. Clujenii Barbu și Badiu au comis cam multe greșeli, în ambele sensuri, dar parcă marile erori au fost pro-Știința.

După cum constata la final antrenorul Viorel Mazilu, la echipa lui Garralda nu s-a schimbat mare lucru de la meciul din tur. Jucătorii vicecampioanei au comis o sumedenie de greșeli neforțate, au fost previzibili pe atacul pozițional și s-au bazat pe realizările personale și pe poartă, acolo unde Erhan a scos inclusiv doi de 7 metri. Remarcabilă a fost și prestația pivoților băcăuani, mult mai preciși ca altădată. DAR, dacă te chinui cu o echipă decimată de accidentări, candidată la retrogradare, ce poți să speri de la play-off? Dar ce play-off, că joi vine deplasarea de la Constanța, în fața unei echipe care, în pofida pierderilor din vară și a greutăților financiare, e pe podium. De ce oare ? Să fie datorită faptului că echipa constănțeană are antrenor pe bancă ?

ȘTIINȚA: Tamaș (1 interv.), Erhan (11 interv.) – Vartic (6 goluri / 11 aruncări), Rotaru (5/6), Johannson (4/4), Păunică (4/4), Masachs (4/4), Iancu (2/3), Bondar (2/5), Celestin (2/8), Pinnonen  (0/2), Stan (0/2), Carali, Câmpan. Antrenor: M. Garralda.

STEAUA: Laufceac (9 interv.), Țenghea (2 interv.) – Georgescu (10/18), Rudovic (5/10), Corzo (5/10), Macovei (3/4), Ștefan (2/2), Nistor (2/5), Arsene, Szoke. Antrenor: Viorel Mazilu.

Minute de eliminare: 12-8.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 2 (1) – 4 (2).

Arbitraj slab al clujenilor Gabriel Badiu și Ioan Barbu.

Declarații și foto, în cursul zilei de duminică.

7 comentarii la „Marea chinuială / Știința MD Bacău – Steaua Alexandrion București 29-27 (12-11)”

 1. Fiecare cu parerea lui:eu cred ca astazi echipa noastra a aratat destule scheme repetate la antrenamente chiar si in situatii de 4 contra 6.Sa nu uitam ce goluri ‘lucrate’ dadeam pe vremea lui Voica cand daca Ionut intra in pana de inspiratie ne scoteau Ghita si DaSilva cu suturi de la 10m. Oare echipa lui Garalda cu 2 interi ca astia se lupta la podium?Eu zic ca da…Dar repet:este doar parerea mea!

  1. E si parerea mea Codrine,cu Ramba, Da silva si Ghita in echipa eram lejer in top 3….dar nu uitam niciodata cum castigam jocurile anul trecut…radea toata tara de noi acum luptam din greu pentru fiecare gol marcat,asta e calea corecta ! nu mai vreau sa castigam precum anul trecut si la meciurile „normale” cu hcm sau in cupe sa luam 15 !!

 2. Meciul de joi va arata daca selectia se face pe baza formei sportive sau pe alte criterii. 2 posturi ar trebui sa aiba alti titulari decat cei de azi. Hai, faceti-ne fericiti pana la capat si bateti-ii pe rechini.

 3. nu mai visati,sa zicem ca prindem play offf,dar acolo ne mananca de vii,suntem praf,pacat de publicul de la bacau care apreciaza sportul,stima pentru ei

  1. Florine,de ce pacat de spectatori?Noi spectatrii venim lasa in orice conditii mai ales la meciurile de handbal masculin deoarece asa o atmosfera placuta nu se creaza in sala la bnci un sport .Sunt singurii care fac atmosfera si de aceea noi venim chiar daca unii cu mesajele lor incerca sa influenteze spectatorii sa nu vina.Un suporter adevarat vine in orice conditii,

 4. Avem 2-3 scheme si alea le facem cand avem avans de 3-4 goluri. Parerea mea este ca in vara trebuie facute schimbari majore la echipa, incepandu-se cu domnul ce protesteaza la orice decizie a arbitrilor, Matteo Garralda.

 5. Protesteaza pe buna dreptate , arbitrii sunt slab valoric cu exceptia a 2 -3 cupluri. Protestam noi in tribuna ,antrenorul de ce n-are voie? mai ales ca e vorba de munca echipei din cursul saptamanii. Eu cred ca ne trebuie cativa jucatori ca sa putem cere mai mult de la antrenor.
  Apropo de suporteri, ne-am bucurat timp de 6-7 ani cat au fost rezultate, dar trebuie sa intelegem ca in sport exista o ciclicitate la fiecare echipa merge bine cativa ani dupa care urmeaza o perioada de regres.
  Eu zic ca trebuie sustinuti pentru ca s-ar putea sa ramanem fara sport in Bacau si pe urma o sa ne dorim o echipa in liga Nationala.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.