Doar o plimbare la Marea Baltică / PGE Atom Trefl Sopot – Știința Bacău 3:0 (25-14, 25-17, 25-13)

Stiinta Bacau - PGE Atom Trefl Sopot 25Plecată în Polonia fără antrenorul principal, campioana României a repetat evoluția modestă din turul cu PGE Atom Trefl Sopot, pierzând fără drept de apel și manșa a doua. Cu un serviciu care n-a pus probleme adversarelor și cu aceeași preluare ezitantă, care a dus la o construcție previzibilă, formația băcăuană a contat în anumite momente ale jocului doar cu blocajul.

Primul set a început sub semnul echilibrului, dar și al greșelilor tehnice de ambele părți, gazdele intrând cu avantaj minim la primul time-out tehnic. De aici, băcăuanele au început un festival de erori, care a inclus servicii greșite, atacuri afară și, bineînțeles, preluări anapoda, e-adevărat și pe fondul unor servicii bune ale gazdelor. La acest din urmă capitol, campioana României n-a strălucit deloc, greșind nu mai puțin de 4 servicii, fără a pune mari probleme cu cele trimise în teren.

Setul secund a început cum nu se poate mai prost, cu 4 atacuri consecutive greșite, 2 Harelik și 2 Baciu, iar Aurel Cazacu a cerut imediat time-out. Fără mare efect, fiindcă polonezele s-au desprins la 8-3, dar băcăuanele s-au apropiat la 7-9 datorită blocajului. Gazdele au punctat apoi de 4 ori la rând, la Știința au intrat Bălțatu și Novgorodchenko, Sopot a intrat cu 7 puncte avans la al doilea time-out tehnic după ce Rogojinaru a atacat 1 metru afară, câștigând parțialul fără probleme, cu 25-17.

În setul al treilea, antrenorul gazdelor a trimis în teren rezervele, Harelik a început dezastruos la preluare, ceea ce a condus la înlocuirea ei cu Irina Radu la 2-6. Băcăuanele au punctat de 3 ori la rând, dar Sopot a avut 3 lungimi avans la primul time-out tehnic. Polonezele s-au desprins la 12-6 după ce Radu, Lupu și Baciu au atacat în blocaj, Aurel Cazacu a solicitat time-out, însă fără niciun efect, fiindcă gazdele au mai punctat de 3 ori după aceea. Băcăuanele au clacat din nou pe final de set, iar echipa gazdă a închis partida cu un categoric 25-13.

Campioana României părăsește și Cupa CEV, după o dublă manșă în care n-a câștigat niciun set și n-a pus probleme adversarelor. E foarte adevărat că gruparea de la Marea Baltică este superioară valoric, dar atitudinea fetelor noastre a lăsat de dorit. De joi, echipa băcăuană își va continua lupta pentru al treilea titlu consecutiv.

SOPOT: Leys (11 puncte), Cooper (7), Zaroslinska (7), Tokarska (6), Belcik (4), Kaczorowska (3), Durajczyk – libero. Au mai jucat: Efimienko (7), McClendon (6), Miros (3), Fonoimoana (3), Kaczmar (1). Antrenor: Lorenzo Micelli.

ȘTIINȚA: Rogojinaru (10), Baciu (6), Harelik (3), Sobo (2), Lupu (2), Moisa, Albu – libero. Au mai jucat: Badea (3), Radu (1), Bălțatu, Novgorodchenko. Antrenor: Aurel Cazacu.

9 comentarii la „Doar o plimbare la Marea Baltică / PGE Atom Trefl Sopot – Știința Bacău 3:0 (25-14, 25-17, 25-13)”

  1. Pacat ca nu se investesc bani mai multi la aceasta echipa valoroasa ca rezultatele ar fii pe masura. Bine ca se pulseaza bani la echipe din judet fara valoare. Vinovati ::- prefectura, consiliul judetean, municipalitate ???? .Hai sa rugam pe sponsori valorosi si generosi sa ajute aceasta valoroasa ehipa,cu antrenorii pe masura si ii va rasplati cu rezultate forte bune . Sa nu uitam ca are doua Campionate luate la rand, la fel si douaCupe a Romaniei. Sa va ajute bunulDUMNEZEU pe cei care se implica sa ajute aceasta echipa .Doresc echipei sa ia Campionatul si Cupa Romaniei!!!!.

  2. in campionat batem, mai avem sincope da batem, mai si suferim cate o infrangere, doua da suntem acolo pe primul loc, dar cand vine vorba de cupele europene suntem ciuca batailor, ori jucatoarele sunt de vina ca au trac cand intanlesc o formatie mai buna cu jucatoare mai valoarase decat ele, ori n-au motivatie, ori antrenorul e vinovat ca nu stie ca sa le motiveze si sa le dea acea mentalitate de invingatoare cat si in campionat cat si in cupele europene, ori antrenorul sa-si dea demisia daca nu e capabil sa motiveze jucatoarele, ori sa aduca jucatoare de valoare, la ce mai luptam pentru locul 1, ca sa fim ciuca batailor in cupele europene sau ca sa facem act de prezenta ca sa nu zicem ca n-am fost acolo, de asta?????? mai degraba staam acasa ca stam bine si nu suntem nici ciuca batalilor, mai degraba sa lase locul unui antrenor care sa aduca jucatoare de valoare care au mentalitate de invingatoare care sa castige si-n cupele europene nu numai in campionat

  3. Antrenor mai bun ca domnul GRAPA nu gasim,de aceea este la ehipa de peste26 ani,.Cu sponsori mai multi si echipa ar fi motivata mai mult.Hai sa ne unim cu toti pentru aceasta echipa de AUR a BACAULUi!!!!!.

  4. campionatul nostru e foarte slab. ori vine dedeman si baga bani grupa mare la echipa sa luam straine si sa facem ceva, ori ne multumim cu atat.

  5. Mai fratilor…erau la un moment dat in teren…doar romance.Asta e valoarea jucatoarelor noastre in comparatie cu polonezele. Sa nu uitam insa ca polonia investeste masiv in acest sport de vreo 15 ani. Au adus o gramada de antrenori italieni (nu sarbi parati ca la noi…pe care nu-i cere nimeni in europa). Au structurat foarte bine toate esaloanele,de la copii pana la superliga. Au facut cu adevarat marketing si promovare profi in volei.Asa apar rezultatele…nu doar cu vorbe. In ceea ce-l priveste pe Grapa ca antrenor…e discutabil…ar trebui sa se schimbe el pe el.E cam unicat sa fi si antrenor si presedinte de club. Inca nu l-a enervat destul de rau Grapa antrenorul, pe Grapa presedintele incat sa-l schimbe:)))))

  6. Oameni buni Romania la nivel de echipa de club sau nationala e zero in competitiile externe. Ar trebui sa fim mandri cu ce avem. Cat despre domnul profesor Grapa respect maxim pt tot ce face.

  7. ff spune ca sa vina dedeman ca sa bage bani grupa mare la echipa, alt suporter lasa un comentariu ca dedemanul sa preia echipa de handbal stiinta md bacau si sa fie sponsor principal, sa aduca manager in locul lui puiu ciobanu, alt presedinte in locul lui puiu ciobanu, alt manager in locul lui apostol, decideti-va mai oameni buni pana la urma unde sa investeasca dedemanul ori la volei ori la handbal? in doua locuri nu se poate, ori volei ori handbal

  8. Daca stam sa comparam nivelul si investitiile de la cele 2echipe cred ca diferenta ar fost mai mare decat ce s-a vazut in teren. Este adevarat ca daca tot ajungem acolo trebuie sa facem o figura frumoasa dar cand te lovesti de asa investitii… eu zic ca ar trebuii sa le multumim fetelor ca ne-au dus echipa pana acolo si sa speram fim alaturi de ele. Ar mai fi de adaugat si faptul ca ar trebuii sa vedem in teren si restul fetelor pentru ca probabil la titulare a intervenit si oboseala, sa nu uitam ca au avut meci cu cateva zile in urma. De bine de rau sunt campioanele romaniei la volei si au demonstrat asta in teren!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.