Victorie cu nervi / Știința Bacău – CSM Lugoj 3:1 (21-25, 25-16, 25-17, 25-17)

Stiinta Bacau - CSM LugojLa două zile după evoluția slabă din Cupa CEV, voleibalistele băcăuane l-au enervat rău pe antrenorul Florin Grapă în restanța cu CSM Lugoj. Atât de rău, încât tehnicianul campioanei n-a mai vrut să stea de vorbă cu presa după meci, un meci câștigat mai greu decât era de așteptat, în fața echipei de pe locul 10.

Primul set a adeverit temerile exprimate de profesorul Grapă după partida cu Atom Sopot. Echipa lugojeană a servit foarte bine, preluarea campioanelor a scârțâit din toate încheieturile, iar oaspetele s-au aflat în permanență la conducere. CSM-ul a avut chiar 19-12, după un as al Irinei Andreica, Știința s-a apropiat la 20-22, însă gruparea bănățeană s-a impus la 21. În setul secund, echipa oaspete greșise deja 3 servicii până la primul time-out tehnic, în timp ce campioanele și-au îmbunătățit toate fazele jocului și au câștigat cu 25-17.

Pe fondul serviciilor bune ale băcăuanelor, dar și al deficiențelor la construcție din tabăra bănățeană, echipa gazdă și-a adjudecat relativ lejer setul al treilea, 25-17. În setul al IV-lea, Știința a avut 4-1, după care oaspetele au punctat de 6 ori consecutiv, intrând apoi cu 3 puncte avans la primul time-out tehnic. Campioana a egalat la 9 pe serviciul Ioanei Baciu, după care valoarea și experiența și-au spus cuvântul, iar gruparea băcăuană a câștigat parțialul cu 25-17.

Ar mai fi de notat că Anastasia Harelik n-a jucat, accidentându-se cu câteva minute înainte de startul partidei, meciul începând cu o schimbare, în teren fiind introdusă Irina Radu, care a avut o evoluție oscilantă. De asemenea, în prima parte a ultimului set, Florin Grapă a schimbat-o pe Sabina Moisa cu Olena Novgorodchenko, ucraineanca având o evoluție bună. Pentru Știința Bacău, urmează marți returul din Cupa CEV, în Polonia, campioanele evoluând acasă în ultimele două jocuri din sezonul regulat al Diviziei A1, pe 12 și 14 martie.

ȘTIINȚA: Sabina Moisa, Alexandra Sobo, Tatiana Lupu, Denisa Rogojinaru, Irina Radu, Ioana Baciu, Tesca Andrew-Wasylik – libero. Au mai jucat: Crina Bălțatu, Olena Novgorodchenko și Mihaela Albu – libero. Antrenor: Florin Grapă.

CSM LUGOJ: Denisa Viloiu, Krista DeGeest, Ionela Canea, Rachel Cory, Gabriela Bălae, Cristina Zanfir, Ivana Milanovic – libero. Au mai jucat: Irina Andreica, Laura Lungu, Jasmina Petromăneanț și Adriana Rotaru – libero. Antrenor: Valerijan Luka.

 

2 comentarii la „Victorie cu nervi / Știința Bacău – CSM Lugoj 3:1 (21-25, 25-16, 25-17, 25-17)”

  1. Bine ca am castigat se vede oboseala meciurilor jucate in campionat si CEV .Mult succes in meciul cu polonezele si cele doua din campionat Hai STIINTA BACAU mandria MOLDOVEI si a ROMANIEI!!!!!!!!.

  2. Domnule Profesor,la ce se astepta de la asemenea meci ,e normal pe deoparte sa nu ai cel mai fericit joc.atitudinea totusi…a lasat de dorit.poate,trebuie jucate si celelalte rezerve.departe de mine de a va invata pe Dumneavostra,dar parca noi am fi jucat dupa un drum lung pana la Lugoj(cum ar fi trebuit !) cu speranta ca in play-off vom lupta pentru fiecare punct ,iar fetele vor redescoperii bucuria acestui joc,mereu voi crede ca e loc si pentru alte trofee. Hai Stiinta!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.