La pământ / Știința Bacău – PGE Atom Trefl Sopot 0:3 (15-25, 21-25, 18-25)

Stiinta Bacau - PGE Atom Trefl Sopot 1Campioana României a pierdut marți după-amiază fără drept de apel prima manșă cu polonezele de la Sopot, din Challenge Round-ul Cupei CEV. Voleibalistele băcăuane au avut o evoluție slabă, fără vlagă, jucătoarele lui Florin Grapă părând din nou timorate și depășite de importanța jocului. Din păcate, așa cum s-a întâmplat mai mereu în partidele internaționale, preluarea a fost un dezastru, fapt care a influențat negativ tot jocul Științei.

Primul set al partidei a fost jenant pentru campioanele României, conduse cu 13-2 și 18-5, pe fondul unei prestații haotice, cu mâinile tremurânde, parțialul încheindu-se cu 15-25. Știința a început ceva mai bine setul secund, când a pus ceva probleme cu serviciul, conducând cu 8-4. Festivalul de preluări anapoda a făcut, însă, ca polonezele să preia rapid conducerea și să câștige la 21, cu o Katarzyna Zaroslinska pe post de bazooka, cu lovituri nimicitoare. Setul al treilea a început promițător, cu un blocaj al Tatianei Lupu la Cooper, după care s-a făcut 3-0. Antrenorul oaspetelor a cerut, însă, time-out după care Sabina Moisa a servit în aut și, pe fondul acelorași greșeli iritante la preluare, dar și a unor nesincronizări în apărare, campioana României a cedat fără drept de apel.

Știința a pierdut în fața unei echipe mai valoroase, asta e foarte clar. Ceea ce a deranjat, însă, a fost maniera în care s-au prezentat voleibalistele băcăuane, care au lăsat impresia că au intrat pe teren deja învinse. O evoluție fără ambiție și fără dorință, având ca rezultat o înfrângere categorică, la capătul unui joc în care gazdele aproape că n-au contat.

ȘTIINȚA: Denisa Rogojinaru (9 puncte), Alexandra Sobo (8), Ioana Baciu (8), Tatiana Lupu (5), Anastasia Harelik (4), Sabina Moisa (2), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Tesca Andrew-Wasylik, Olena Novgorodchenko, Irina Radu și Crina Bălțatu. Antrenor: Florin Grapă.

SOPOT: Katarzyna Zaroslinska (20), Klaudia Kaczorowska (12), Brittnee Cooper (10), Charlotte Leys (8), Maja Tokarska (5), Izabela Belcik (3), Agata Durajczyk – libero. A mai jucat Anna Barbara Miros (1). Antrenor: Lorenzo Micelli.

4 comentarii la „La pământ / Știința Bacău – PGE Atom Trefl Sopot 0:3 (15-25, 21-25, 18-25)”

  1. S-a văzut clar diferența de atitudine a celor două echipe. Polonezele mereu concentrate și atente, ale noastre cu capul în cu totul altă parte.
    Baciu degeaba joacă tot meciul! Nu a ajutat cu nimic astăzi și s-a mai făcut și de râs la unele faze. Ea și cu Moisă total dezorientate, ca două curci bete.
    Noi luăm campionatul și cam atât, în Europa suntem PRAF.
    Și atitudinea rezervelor a fost una nepotrivită căci nu am înțeles de ce atâta hilizeală?!? Măcar Yuliya Stoyanova era în spatele terenului, dar tot nu pricep de unde atâta veselie.

  2. Prietene nu poti face 2multiple campioane nationale ” curci bete”. Intr-adevar nu ne putem compara la nivelul loturilor si nici bugetele. A fi campion national e o mandrie. Te rog spune.mi o echipa din Romania care ridica capul in Europa cu brio, la orice sport. Forzzzza stiinta!!!

    1. La ce e multiplă campioană Baciu?? La șah sau la ce anume??
      Nu e vorba nici de buget și nici de valoare!! E vorba de ATITUDINE!! Că noi nici pe aia nu o avem! Ne hilizim și gata.

  3. Baciu a iesit vicecampioana dar nu mai conteaza, atat timp cat pt tine e o curca beata. Cat despre echipa asta care de cativa ani se bate la titlu si cupa in fiecare an merita macar respect. In alte ordine de idei daca tu crezi ca faci performanta in Europa cu 2-3lei te inseli amarnic. Astept un raspuns referitor la o echipa romaneasca care face performanta in Europa. P.S. …..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.