Recital Rogojinaru / Știința Bacău – CSM București 3:2 (19-25, 25-16, 25-16, 24-26, 15-10)

Stiinta Bacau - CSM Bucuresti 1Partida de duminică seara dintre Știința Bacău și CSM București și-a onorat pe deplin statutul de derby, oferindu-le celor circa 800 de spectatori o dispută electrizantă, decisă în tie-break. MVP-ul meciului a fost Denisa Rogojinaru, care a făcut cel mai bun meci al ei de când evoluează la gruparea băcăuană, reușind 31 de puncte, din care 7 direct din serviciu.

Setul I

Oaspetele au condus cu 3-0 pe serviciul bulgăroaicei Yaneva, însă băcăuanele au egalat la 5 pe serviciul Alexandrei Sobo. CSM București a intrat cu 2 puncte avans la primul time-out tehnic, după o nesincronizare între Moisa și Lupu, desprinzându-se apoi la 14-9, pe fondul unei apărări foarte bune. Campioana a revenit spectaculos și a egalat grație serviciului foarte bun al Denisei Rogojinaru, însă tot bucureștencele au intrat cu 2 puncte avans la time-outul tehnic. Mai mult, CSM-ul s-a desprins la 22-17 pe fondul preluării deficitare a avdersarelor și a câștigat la 19 un set în care băcăuanelor nu le-a ieșit mare lucru.

Setul al II-lea

Cu Tatiana Lupu la serviciu, gazdele au avut un început senzațional, cu câteva blocaje foarte bune, conducând cu un neverosimil 9-0. Avantajul s-a dovedit decisiv, fiindcă Știința a avut 16-4 și a câștigat, la 20-12, cea mai lungă și frumoasă minge a meciului, după un atac reușit al Denisei Rogojinaru. Setul s-a încheiat cu 25-16, după un atac afară al Cristinei Cazacu.

Setul al III-lea

Ecchilibrul s-a menținut până la 4-4, când la serviciu a venit Denisa Rogojinaru, iar Știința s-a desprins la 8-4. Grație mai multor blocaje spectaculoase, băcăuanele s-au desprins la 16-7, închizând setul tot cu 25-16, prin Irina Radu.

Setul al IV-lea

A fost cel mai disputat set, tensiunea atingând cote paroxistice. Scorul a basculat de la 2-4 la 5-4 și de la 6-10 la 14-13. Știința a intrat cu avantaj minim la al doilea time-out tehnic, iar cele două echipe au mers cap la cap până la 20-19, scor la care Irina Radu a servit greșit, iar după aceea CSM-ul a luat conducerea cu 22-20. Campioana a egalat la 22, oaspetele au avut două mingi de set anihilate de gazde, iar la 24-25 s-a jucat cea mai controversată minge a meciului. Denisa Rogojinaru a atacat, mingea a ieșit afară, unul din tușieri a arătat bloc-aut, lucru reclamat vehement și de băcăuane, dar, după ce s-a consultat din priviri cu arbitrul 2 (și ajunși aici, ne întrebăm ce a căutat un arbitru din București la acest joc ?), a dat mingea și, implicit, setul CSM-ului.

Setul al V-lea

Voleibalistele Științei n-au acuzat șocul, au început foarte bine tie-break-ul, conducând cu 5-1, 8-4 și 11-6. CSM-ul a mai avut o zvâcnire, apropiindu-se la 9-12, însă Rogojinaru a servit din nou excepțional, s-a făcut 14-9, apoi 14-10, meciul fiind închis de un atac al Irinei Radu.

Echipa pregătită de Florin Grapă a obținut o victorie meritată, la capătul unui joc în care a fost superioară adversarei. Formația oaspete a impresionat neplăcut prin protestele repetate la mingi foarte clare, senzația fiind că seturile pe care le-a câștigat s-au datorat mai mult greșelilor adversarelor decât propriilor realizări. Deși a făcut cele mai multe puncte pentru echipa sa, bulgăroaica Yaneva n-a rupt gura târgului, fiind blocată de multe ori de adversare. Din tabăra băcăuană, alături de Denisa Rogojinaru, evoluții foarte bune au avut centrii și coordonatoarea Sabina Moisa.

ȘTIINȚA: Denisa Rogojinaru (31 de puncte), Alexandra Sobo (14), Tatiana Lupu (11), Sabina Moisa (11), Ioana Baciu (10), Anastasia Harelik (2), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Irina Radu (6), Yulia Stoyanova și Crina Bălțatu. Antrenor: Florin Grapă.

CSMB: Eva Yaneva (17), Kremena Kamenova (13), Roxana Bacșiș (12), Georgiana Faleș (9), Claudia Gavrilescu (7), Ana Tiemi Takagui (2), Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Karla Klaric (3), Cristina Cazacu (1), Krystle Esdelle (1), Natasa Siljkovic și Luminița Trombițaș. Antrenor: Miroslav Aksentijevic.

2 comentarii la „Recital Rogojinaru / Știința Bacău – CSM București 3:2 (19-25, 25-16, 25-16, 24-26, 15-10)”

  1. mingea din setul 4 a fost out fara blocaj…a dat la tv de 10 ori reluare……lasati intrigile….f corect arbitrajul…felicitari echipei stiinta

  2. Nu înţeleg de ce a jucat Baciu tot meciul ?!? Tie-break-ul a fost din cauza ei. Dar Grapă are trofeele de partea lui şi ştie mai bine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.