Campioana și-a respectat blazonul / Știința Bacău – Dinamo Romprest București 3:0 (25-20, 25-22, 28-26)

Stiinta Bacau - Dinamo Bucuresti 1Voleibalistele de la Știința Bacău au respectat calculele hârtiei și s-au impus în trei seturi în derby-ul de sâmbătă după-amiază, cu Dinamo. De altfel, campioana a fost superioară la toate capitolele, formația bucureșteană existând în acest joc doar datorită excelentei Milagros Collar. Iar dacă Dinamo a intrat în joc în ultimele două seturi, asta s-a întâmplat pe fondul greșelilor echipei gazdă.

Setul I

Știința s-a desprins la 6-2 pe serviciul Denisei Rogojinaru, având apoi 11-5, scor la care Branko Gajic a cerut time-out. Pe fondul unor greșeli în preluare, oaspetele s-au apropiat la 9-12, Florin Grapă a cerut time-out și băcăuanele s-au desprins la 16-12. Oapseții au mai cerut un time-out la 16-20, după care Collar a fost blocată, iar campioana a câștigat setul la 20.

Setul al II-lea

La fel ca în primul parțial, gazdele au avut 6-2, cu aceeași jucătoare la serviciu, iar diferența s-a păstrat până la 14-10 pentru gazde, când a ieșit la rampă arbitrul 1. Ploieșteanul Darius Meșca a ”mutat” în teren un atac al oaspetelor ce fusese clar în afara terenului, după care Dinamo a egalat la 14. Mai mult, cu Collar atacând necruțător, bucureștencele au condus cu 20-18. Știința a egalat la 20 după o minge lungă, cu un atac din linia a doua al Anastasiei Harelik, iar la 23-22, o minge salvată spectaculos de liberoul Mihaela Albu s-a transformat într-un punct îndelung ovaționat de public. Știința s-a impus cu 25-22, după un blocaj al Alexandrei Sobo la Alida Marcovici.

Setul al III-lea

A fost de departe cel mai tensionat și mai spectaculos set, cu un final savurat în picioare de spectatorii băcăuani. A fost 9-9, după ce jucătoarele Științei au greșit în debutul parțialului nu mai puțin de 4 servicii. Cu o apărare foarte bună, dinamovistele au luat conducerea și au condus cu 17-14 și 20-18, având apoi două mingi de set la 24-22, după două puncte consecutive ale aceleiași Collar. Campioanele au egalat la 24 pe serviciul Denisei Rogojinaru, scor la care căpitanul gazdelor a servit un as, mingea a atins clar podeaua, însă același Darius Meșca n-a văzut sau n-a vrut să vadă, iar Dinamo a mai avut o minge de set. Gazdele au salvat din nou și, după câteva mingi lungi și spectaculoase, la 27-26 Sabina Moisa a servit foarte bine, preluarea dinamovistă a venit în terenul advers, de unde Irina Radu a atacat și a închis meciul.

”A fost un meci al nervilor”, avea să spună după meci Florin Grapă și ne bucurăm că voleibalistele campioane au fost cele cu nervii mai tari, întorcând spectaculos soarta setului al treilea. Așa cum s-a obișnuit deja, Dinamo pierde din nou la Bacău și, absolut previzibil, Marian Ștefan a pus victoria pe seama arbitrajului. Adevărul e că, fără Milagros Collar, Dinamo ar fi doar o echipă de pluton. Știința revine acolo unde îi este locul, în fruntea clasamentului, iar duminica viitoare o așteaptă în Sala Sporturilor din Bacău pe CSM București.

ȘTIINȚA: Ioana Baciu (16 puncte), Denisa Rogojinaru (14), Alexandra Sobo (14), Tatiana Lupu (5), Anastasia Harelik (5), Sabina Moisa (5), Mihaela Albu – libero (1). Au mai jucat: Irina Radu (1), Tesca Andrew-Wasylik, Yulia Soyanova și Olena Novgorodchenko. Antrenor: Florin Grapă.

DINAMO: Milagros Collar (23), Liana Badea (9), Alida Marcovici (5), Bogdana Anisova (5), Daniela Mincă (2), Mirela Corjeuțanu, Nicoleta Manu – libero. Au mai jucat: Ana Maria Ștefan (2), Diana Cărbuneanu (2), Alice Kapelovies (1) și Veronica Marin (1).

Un comentariu la „Campioana și-a respectat blazonul / Știința Bacău – Dinamo Romprest București 3:0 (25-20, 25-22, 28-26)”

  1. Am zis ca echipa noastra de AUR ,va bate echipa dinamo cu 3-0 , Se vede valoarea echipei noastre si a conducerii tehnice sunt cel putin cu o clasa peste echipa dinamo.Piticul scandalos n- a murit de oftica??? . Echipa dinamo s- a facut mica ca si managerul. Doresc echipei ,conducerii tehnice si familililor voastre ,tot binele din lume si sa va ajute Bunul DUMNEZEU!!!.i

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.