Campioana României a obținut prima victorie din actuala ediție a Champions League la ultimul joc de pe teren propriu. Așa cum sublinia și antrenorul Florin Grapă după meci, Știința a făcut două seturi bune, urmate de două mai puțin reușite, dar important rămâne succesul care le ține pe băcăuane în cărți pentru calificarea în Cupa CEV. Chiar dacă Irina Radu și Yulia Stoyanova au avut o contribuție importantă în victoria Științei la Blaj, antrenorul campioanei României nu le-a inclus în formula de start și le-a folosit foarte puțin. ”La cele 2-3 antrenamente pe care le-am avut după partida de la Blaj ele nu m-au convins. Chiar dacă se spune că echipa câștigătoare nu se schimbă, eu sunt mai atipic, joc cu cine este mai în formă la momentul respectiv”, a explicat după joc Florin Grapă.
Setul I
Pe fondul unei preluări deficitare a gazdelor, echipa franceză a condus cu 9-6 și 11-7. Știința a luat conducerea cu 13-12 pe serviciul Ioanei Baciu, după o intervenție spectaculoasă a Mihaelei Albu și s-a desprins la 20-15 cu Denisa Rogojinaru la serviciu. Aceeași jucătoare a închis primul set cu un atac precis din linia a doua.
Setul al II-lea
A fost setul pe care campioana României l-a câștigat cu serviciul. A fost mai întâi Tatiana Lupu, pe serviciul căreia s-a făcut 7-0, apoi Denisa Rogojinaru (11-3) și Ioana Baciu (21-11). S-a terminat 25-14 și primul succes al Științei părea că se conturează în trei seturi, ținând cont de replica palidă a franțuzoaicelor.
Setul al III-lea
Crezându-se, probabil, deja învingătoare, băcăuanele au avut o evoluție foarte slabă, cu nerealizări la toate capitolele. A fost, de altfel, un set cu bizarerii. La 3-5, Florin Grapă a făcut dublă schimbare, introducându-le pe Novgorodchenko și Radu, dar a făcut la loc schimbarea după doar un punct! ”Olena a greșit flagrant pasul, iar eu pedepsesc greșelile astea, chiar dacă ar putea să vi se pară ciudat. Era o minge care nu trebuia greșită, în primul rând fiindcă putea da pas din săritură și nu a dat”, a declarat după joc tehnicianul băcăuan. Un alt moment ciudat s-a petrecut la 20-15 pentru Nantes, când Florin Grapă a cerut time-out, arbitrul 2 a arătat semnul de întrerupere, arbitrul 1 n-a observat și a lăsat jocul să continue, iar oaspetele au câștigat punctul. S-a terminat 16-25, după un set în care poate că se impuneau mai multe schimbări în tabăra română.
Setul al IV-lea
După un început echilibrat, Știința s-a desprins la 7-4, iar oaspeții au cerut time-out. Nantes a egalat la 10 după un atac afară al Anastasiei Harelik, însă româncele s-au desprins din nou, conducând cu 4 puncte la al doilea time-out tehnic. Cu Alexandra Sobo în mare formă și cu un blocaj precis, Știința s-a desprins treptat și a obținut o victorie salutată în picioare de puținii dar entuziaștii suporteri băcăuani.
ȘTIINȚA: Alexandra Sobo (19 puncte), Ioana Baciu (13), Denisa Rogojinaru (12), Tatiana Lupu (11), Anastasia Harelik (7), Sabina Moisa (3), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Tesca Andrew-Wasylik, Irina Radu, Olena Novgorodchenko, Yulia Stoyanova. Antrenor: Florin Grapă.
NANTES VB: Angie Bland (15), Clementine Druenne (11), Marion Gauthier-Rat (11), Ariel Turner (7), Els Vandesteene (4), Nikoletta Koutouxidou, Luiza Ungerer – libero. Au mai jucat: Michaela Dolezalova (4), Nina Nina Stojiljkovic (1), Victoria Foucher (1). Antrenor: Sylvain Quinquis.
În celălalt meci din penultima etapă a grupei B, Azeryol Baku – Fenerbahce Istanbul 0:3. În ultima etapă a fazei grupelor, Știința Bacău va juca la Istanbul cu Fenerbahce, pe 28 ianuarie.
Ma bucura nespus de mult victoria, se vede ca sunteti cele mai bune din campionat Avem totodata si cei mai buni antrenori.Va doresc succes in meciul de la Istanbul,si cele din campionat si din Cupa Romaniei .FORTA STIINTA BACAU!!!!!!!.
hai fetele felicitari