EXCLUSIV / Dragan Nešić: ”Poate nu vom ieși campioni, dar cu siguranță vom însemna ceva în campionatul României”

Dragan NesicCel mai titrat antrenor străin din Divizia A1 de volei feminin este, cu siguranță, sârbul Dragan Nešić, care a pregătit, printre altele, naționala feminină a Bulgariei (cu care a ocupat locul 3 la ”europenele” din 2007), echipa italiană Monteschiavo (cu care a câștigat Challenge Cup în 2009) și pe Galatasaray Istanbul. Actualul tehnician al celor de la CSM Târgoviște a analizat pentru cititorii noștri victoria obținută pe terenul campioanei. 

Reporter: Vă așteptați  să câștigați pe terenul campioanei? 

Dragan Nešić: Știam că vom avea un meci greu, dar nu ne așteptam să câștigăm. Desigur că respectăm Știința, deoarece este campioana României, are un antrenor bun, o organizare bună și are tradiție. Pentru noi, a fost important să venim aici și să facem un joc bun, fiindcă, până la acest meci, noi nu am jucat bine. Am vorbit înainte de meci că dacă vom juca bine, poate vom obține și puncte, deoarece Știința este într-o perioadă grea, având meciuri și în campionatul intern cât și în Champions League, iar noi putem profita de acest lucru. Îmi felicit echipa, pentru că tactic am jucat foarte bine, iar în primul set am făcut șapte blocaje, ceea ce înseamnă că nu suntem o echipă rea. Poate nu vom ieși campioni, dar cu siguranță vom însemna ceva în campionatul României. 

Rep.: Sperați să ajungeți în Final Four? 

D.N.: Da, acesta este obiectivul nostru, dar acest sezon este unul frumos, cu cinci echipe foarte puternice și alte trei-patru echipe care pot pune probleme oricui (Craiova, Piatra Neamț, Tg.Mureș, Satu Mare). Dacă nu ești concentrat la meci, poți pierde împotriva oricărei echipe, Știința a fost aproape să piardă etapa trecută la Piatra Neamț iar noi am pierdut puncte cu Craiova, care a făcut un meci foarte bun împotriva noastră. În acest an, nu se luptă pentru titlu doar două echipe ca până acum, ci se luptă cinci, șase sau chiar șapte echipe. Din acest motiv, nivelul campionatului românesc va crește, iar acesta este obiectivul principal al tuturor. 

Rep.: A fost un moment în timpul meciului când ați țipat și a răsunat toata sală. Ce le-ați transmis jucătoarelor? 

D.N.: Echipa mea știe că eu mă enervez doar când încep să facă greșeli stupide în teren, iar noi am început să pierdem la acel moment nu pentru că Bacăul juca bine, ci pentru că am început să greșim foarte mult. Fetele credeau că se află într-un vis frumos în afara terenului, iar eu a trebuit să le aduc aminte unde se află. 

Rep.: În final, vă rog să îmi spuneți cu ce a fost mai bună echipa dumneavoastră decât Știința. 

D.N.: Noi am blocat foarte bine și  tactic am servit bine. Au fost foarte importante blocajul și contra-atacul nostru, iar la atac nu am mai făcut așa multe greșeli ca de obicei. Este primul meci în care, în sfârșit, nu am mai făcut atât de multe greșeli! 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.