Iluzii spulberate / Nantes VB – Știința Bacău 3:0 (25-18, 27-25, 25-10)

Nantes VB - Stiinta Bacau 4Campioana României a pierdut în trei seturi primul meci în deplasare din actuala ediție a Champions League, diminuându-și serios șansele de a mai prinde unul din primele trei locuri din grupa B. Băcăuanele au ținut pasul cu adversarele în primele două seturi, pentru ca, în ultimul, să facă figurație și să piardă la o diferență umilitoare. Dezamăgirile s-au numit Denisa Rogojinaru și Ioana Baciu, adică gurile de foc care ar fi trebuit să facă diferența în atac, acolo unde cu greu s-a pus mingea jos, desigur și pe fondul unei evoluții modeste a ridicătoarelor. 

În primul set, scorul a basculat de la 6-2 pentru Știința la 12-9 pentru Nantes, gazdele intrând cu avantaj minim la al doilea time-out tehnic. De aici, gazdele s-au desprins datorită serviciilor bune, coroborate cu preluarea deficitară a băcăuanelor, la care s-a mai adăugat și un atac în bandă al Alexandrei Sobo la 18-23. Campioana României a avut în mână cel de-al doilea set, pe care l-a dominat datorită serviciilor bune ale Denisei Rogojinaru și blocajului. Știința a condus cu 21-17, 22-19 și 23-21, la acest din urmă scor intervenind două erori (serviciu greșit Lupu și atac în aut Baciu) care le-au permis gazdelor să egaleze. Oapsetele au avut minge de set la 25-24, franțuzoaicele au egalat, după care Baciu a atacat afară, Rogojinaru a preluat defectuos și s-a făcut 2-0. Ultimul set a fost fără istoric și poate că n-ar fi fost rău ca profesorul Grapă să le dea o șansă tuturor jucătoarelor să evolueze, fiindcă am văzut o cavalcadă de atacuri în aut și în blocaj executate de ”titulare”. 

Știința Bacău a suferit astfel o înfrângere severă, după un joc plin de erori neforțate și care, în cazul în care oaspetele ar fi câștigat setul secund, ar fi putut avea o altă soartă. În celălalt meci din grupa B, Fenerbahce a învins acasă cu 3-1 pe Azeryol Baku și conduce în clasament cu 6 puncte, urmată de Nantes cu 4 puncte, Azeryol cu 3 puncte și Știința, 0 puncte. În următoarea etapă, campioana României va evolua din nou în deplasare, pe 10 decembrie, la Baku.

Nantes: Ariel Turner (19 puncte), Angie Bland (11), Melisa Callo (9), Marion Gauthier-Rat (5), Clementine Druenne (1), Nikoletta Koutouxidou, Luiza Ungerer – libero. A mai jucat Michaela Dolezalova (3). Antrenor: Sylvain Quinquis.

Știința: Anastasia Harelik (13), Ioana Baciu (11), Alexandra Sobo (8), Denisa Rogojinaru (8), Tatiana Lupu (4), Sabina Moisa, Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Yulia Stoyanova (1), Olena Novgorodchenko și Irina Radu. Antrenor: Florin Grapă.

FOTO: LUCIAN PURCARU  (NANTES)

Un comentariu la „Iluzii spulberate / Nantes VB – Știința Bacău 3:0 (25-18, 27-25, 25-10)”

  1. CRED CA ECHIPA ESTE ASA CUM SPUNETI ,MAI BUNA DECAT CEA DE ANUL TRECUT ,DUMNEAVOASTRA AVETI PROBLEME.LASATI ECHIPA ALTCUIVA CA ACEST AN NU PRINDETI NICI LOCUL 3.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.