Handbal masculin, Cupa EHF / Declarații după Știința MD Bacău – OCI-Lions 34-29

Conferinta de presa Stiinta Bacau - OCI Lions 34-29

Monique Tijsterman: ”Cred că am început foarte bine meciul, am vrut să jucăm în viteză mare și cred că în primele 15 minute am făcut o treabă foarte bună. Apoi, s-a văzut diferența în ceea ce privește pregătirea fizică dintre Bacău și Lions. Noi avem o echipă tânără care trebuie să muncească foarte mult. Sunt mulțumită de cum au luptat și au revenit în a doua repriză. Cu siguranță că azi am fi putut face o surpriză, dar cele 20 de ratări ale noastre au fost prea multe. Cred că după primele 15-16 minute, echipa a căzut, am ratat și de la 7 metri în prima repriză și în a doua repriză am avut mai puțină consistență în atac, am făcut ceva schimbări în apărare, unde am jucat atât 5-1, cât și 4-2. Mâine va fi alt meci, adevărații sportivi trebuie să poată juca la un nivel înalt, avem destul timp să ne pregătim. Am avut câteva video cu meciurile Științei, dar diferența dintre video și live este că la video este puțin mai lent meciul decât în realitate. Cred că Știința este o echipă puternică, îi felicit pentru victoria din acest meci. Din punct de vedere fizic, sunt foarte puternici. Sportivii mei au jucat bine, dar este dificil de comparat nivelul din România cu cel din Olanda. Este o bună oportunitate pentru băieți să vadă cum se joacă handbalul în România. Cred cu adevărat că mâine am putea întoarce rezultatul și să ne calificăm, altfel nu aș fi un antrenor bun. Trebuie să-i motivez pe băieți să joace mai mult de 15 minute. Cred că jucătorii meciului, după părerea mea, din echipa mea a fost Joris Baart în prima repriză, iar Bacăul are centri foarte buni, nu au tras la poartă foarte mult, dar îi pun pe ceilalți în valoare. De asemenea, și centrul meu este foarte bun.”

 

Joris Baart: ”Am început meciul foarte bine, fiind foarte multă adrenalină, pentru că voiam foarte mult să marcăm și am reușit. În restul meciului, am căzut puțin, am început să jucăm altceva. În repriza a doua, a fost dificil pentru mine pentru că apărarea știa deja ce puteam să fac, nu am putut surprinde cu altceva față de început și a trebuit să mă gândesc la altceva ca să pot înscrie din nou. Mâine nu cred că voi mai fi atât de surprinzător, dar voi încerca lucruri noi. De-abia așteptăm să jucăm un nou meci, ne bucurăm pentru amândouă partidele de aici, pentru că sunt la un nivel înalt. Sunt meciuri fizice, iar Ttnsiunea este foarte mare în timpul jocului, ceea ce este foarte bine. Poate, dacă aș primi vreo ofertă din România, aș lua-o în considerare. Îmi doresc cu adevărat să joc în altă țară, în Germania sau Scandinavia. Vreau să cresc din punct de vedere handbalistic, dar acum studiile sunt mai importante pentru mine.”

 

Mateo Garralda: ”Nu am avut un joc foarte bun în apărare în prima repriză, fiindcă am stat prea mult la 6 metri și nu am ieșit la 9 metri pentru a încerca să-i oprim pe aruncătorii echipei adverse. De aceea, ei au putut să-și aleagă cele mai bune soluții. După ce am schimbat tactica în apărare, am preluat controlul. Am putut dezvolta contraatacuri și înscrie mai ușor. În atac, faptul că am înscris 34 de goluri ar putea indica faptul că am jucat bine, dar am pierdut multe mingi, nu am găsit cele mai bune soluții în multe acțiuni. Mâine va fi un joc cu totul diferit și va trebui să fim inteligenți. Știam cum joacă echipa adversă, că se bazează foarte mult pe contraatac și că au un joc foarte rapid, iar azi au fost chiar și mai rapizi decât am văzut pe video. Trebuie să fim foarte precauți în apărare deoarece am văzut că le place foarte mult să joace pe contraatac. E punctul lor forte, de aceea va trebui să fim foarte atenți. Rareș a rămas în teren 60 de minute pentru că are ceva ce ceilalți 2 jucători de pe postul lui nu au. Nu vă spun ce ca să nu audă adversarii.”

 

Michelin Celestin: ”În această seară am început slab în apărare. Am greșit câteva angajări cu pivotul și echipa lor a început să joace bine. Am încercat să facem câteva combinații de la antrenament. Adversarii ne-au penalizat de câteva ori, dar apoi ne-am reglat tirul și în repriza a doua am luat-o de la capăt, ca și când ar fi fost 0-0 și am câștigat. Interul dreapta nu ne-a surprins, l-am văzut pe video, știam că aruncă bine. În ceea ce mă privește, am prins o zi bună în atac, dacă voi fi pus în continuare să joc, voi juca, sunt bine din punct de vedere fizic. Nu știu dacă olandezii vor putea câștiga mâine, noi trebuie să jucăm să câștigăm, nu să ne gândim dacă adversarii pot sau nu să întoarcă rezultatul. Sunt jucători foarte rapizi, care știu cu mingea, nu ne-au surprins.”

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.