Greu cu viteziștii olandezi / Știința MD Bacău – OCI-Lions 34-29 (17-14)

Stiinta Bacau - OCI-Lions

Iubitorii de handbal băcăuani au venit sâmbătă la sală s-o vadă pe Știința Municipal Dedeman Bacău și au descoperit o echipă olandeză surprinzătoare, care a etalat un handbal frumos, în viteză, în primele 20 de minute chiar cu vreo două viteze peste gazde. Interul dreapta Joris Baart (22 de ani, student) s-a cam distrat cu apărarea Științei în prima repriză, când a înscris de 6 ori, în timp ce micuțul centru Luc Steins (19 ani) a impresionat prin viteză și îndemânare. N-ar fi rău să-i oprim la Bacău pe amândoi.

După cum spuneam, vicecampioana României a intrat greu în joc, fiind dominată și condusă timp de aproape 20 de minute, perioadă în care băcăuanii au contat doar pe interii Celestin și Vartic în faza de atac. Mai departe, olandezii au făcut cu greu față jocului din punct de vedere fizic, în timp ce Valeriu Erhan a avut o evoluție magistrală între buturile Științei. Iar dacă adăugăm și cele trei aruncări de la 7 metri ratate de ”leii” olandezi, vedem cam unde s-a făcut diferența. Foarte important de  menționat: am învins greu o echipă semi-profesionistă, foarte tânără, alcătuită în cea mai mare parte din studenți.

În orice caz, cei circa 800 de spectatori care au venit la sală n-au ce regreta, fiindcă au văzut un meci frumos, purtat în viteză, așa cum sperăm să fie și manșa a doua de duminică. Mateo Garralda a continuat cu deciziile ciudate, ostentative chiar la adresa unor jucători. Astfel, spaniolul a început partida cu Masachs în extrema dreaptă și cu Păunică pe aripa stângă. La pauză, Bondar (din nou foarte bun) l-a înlocuit pe spaniol (destul de șters), dar Păunică, deși nu a avut nici măcar o acțiune în primele 30 de minute, a rămas în teren 60 de minute. Dospinescu și Câmpan par să nu fie deloc pe placul antrenorului, din motive pe care nu avem voie să le știm. Întrebat la final de ce, Garralda a răspuns în zeflemea că ”Rareș are calități pe care ceilalți doi nu le au”, refuzând să detalieze. Să mai spunem că, în minutul 59.48, tehnicianul spaniol a cerut time-out, după care handbaliștii băcăuani au făcut o acțiune nefinalizată cu șut. Mateo a izbit cu tabla de pământ, dar ne întrebăm: când un profesor nu se face înțeles de elevi, cine e de vină ? Să nu mai vorbim și de protestele repetate la adresa arbitrajului…

ȘTIINȚA: Tamaș (3 interv.), Erhan (13 interv.) – Vartic (7 goluri / 9 șuturi), Celestin (6/7), Bondar (6/7), Johannson (4/5), Pinnonen (4/6), Masachs (3/4), Păunică (2/4), Rotaru (1/4), Tokic (1/3), Ramba (0/2), Iancu. Antrenor: Mateo Garralda.

OCI-LIONS: Hoiting (7 interv.), Van Leeuwen (5 interv.) – Baart (8/14), Pejovic (4/6), L. Steins (4/10),  Ramos (3/6), I. Steins (3/4), Mullens (3/7), Vossen (2/2), Heijnen (2/4), Smits (0/1), Adams (0/2), Janssen (0/1), Van de Wall. Antrenor: Monique Tijsterman.

Eliminări de 2 minute: 5-5.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 4 (4) – 4 (1).

Arbitri: Erdoan Vitaku și Arsim Vitaku (Kosovo).

Delegat EHF: Péter Éles (Ungaria).

FOTO: VICTOR EUGEN MIHAI – VEM.

2 comentarii la „Greu cu viteziștii olandezi / Știința MD Bacău – OCI-Lions 34-29 (17-14)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.