EXCLUSIV / Florin Grapă: ”Avem echipă mai bună decât anul trecut”

Florin Grapa
Cu o săptămână înainte de începerea unei noi ediții de campionat, am stat de vorbă cu antrenorul campioanei ultimelor două sezoane, Știința Bacău. Profesorul Florin Grapă ne-a vorbit despre saltul valoric al propriei echipe și al Diviziei A 1, dar și despre ce speră de la participarea în Champions League.

Rep.: Domnule profesor, a mai rămas o săptămână până la începerea campionatului. Cum stați cu pregătirile ?

Florin Grapă: Bine. Vreau să fiu optimist la acest debut de campionat. Nu am probleme de efectiv, cu excepția celei intervenite cu Lucia Gaido. Eu zic că suntem pe drumul cel bun.

Rep.: Cum a decurs integrarea jucătoarelor noi ?

F.G.: Eu încerc din mers să consolidez un ”șase” de bază. La acest moment, el este cristalizat cât de cât, dar pot interveni și modificări pe parcursul meciurilor.

Rep.: Cum vi se pare, din punct de vedere valoric, echipa dumneavoastră, față de sezonul precedent ?

F.G.: E greu de spus. Părerea mea sinceră este că echipa e mai bună decât anul trecut, sub cuvânt de onoare vă spun asta. Anul acesta, însă, campionatul va fi mai greu, mai disputat, fiindcă echipele s-au întărit și nu spun asta ca pe o eventuală scuză.

Rep.: Spuneați că vom avea un campionat mai echilibrat. E vorba de o nivelare în sensul creșterii valorice sau una în jos, cum a fost, de exemplu, după desființarea echipei Metal Galați ?

F.G.: Anul acesta e vorba de o creștere valorică, dar, de la anul, cred că va scădea din nou, din cauza reducerii numărului de jucătoare străine ce vor putea fi utilizate. După părerea mea, ca antrenor, va fi un lucru rău, dar ar putea fi o măsură benefică numai pentru naționala României.

Rep.: Ce vă propuneți pentru sezonul regulat ?

F.G.: Important e să ne clasăm în primele 4 la sfârșitul returului, acesta e obiectivul nostru. De acolo va începe lupta pentru locul 1.

Rep.: Iar în Champions League ?

F.G.: Mi-aș dori mult să trecem de prima fază. Nu mă întrebați dacă va fi ușor sau greu, dacă e posibil sau imposibil, dar eu consider că acest lucru este posibil.

Rep.: Primul meci oficial e cel de pe teren propriu cu Volei Alba Blaj, care a câștigat în toamna trecută la Bacău…

F.G.: Da, tot la început de campionat, în etapa a doua. Nu mă ascund să recunosc că nu-mi doresc niciodată să joc primul meci pe teren propriu, dar poate că anul acesta e de bun augur. Va fi tracul debutului, jucătoare noi, nu e prea favorabil pentru noi. În orice caz, va fi un derby între două echipe pretendente la titlu și sper să fie un meci frumos.

Un comentariu la „EXCLUSIV / Florin Grapă: ”Avem echipă mai bună decât anul trecut””

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.