Debandadă și haos organizatoric la Supercupa României

HCM Constanta - Stiinta MD Bacau (Supercupa 2014) 3
Înainte de orice, acest articol n-ar fi trebuit scris din simplul motiv că evenimentul de marți, de la Brașov, n-ar fi trebuit să aibă loc. Neavând câștigătoare ale Cupei României altele decât campioanele în sezonul 2013-2014, disputarea Supercupelor a fost lipsită de logică. La fel de lipsită de logică a fost și desemnarea Brașovului ca gazdă. Aceasta, deoarece Sala sporturilor de acolo a fost renovată în bătaie de joc, dar se pare că nimeni n-are curajul s-o spună. De oriunde ai sta în sală, n-ai cum să vezi tot terenul, cel puțin la handbal. Apoi, nu există un spațiu amenajat pentru presă, sau ceea ce se numește masa presei. Sunt câteva scaune inscripționate cu ”Presă”, undeva, în lateral, în dreptul liniilor de 9 metri, dar fără vreun pupitru sau acces la vreo sursă de curent. O rușine! Atunci când Corona Brașov va juca în Cupa EHF, ziariștii străini vor avea subiect de râs. În afară de toate astea, interesul localnicilor pentru Supercupa masculină a fost aproape de zero, mai mult de jumătate de sală fiind goală.

Cât despre interesul celor de la Federația Română de Handbal pentru condițiile pe care le au ziariștii, acesta a fost minim. Nu zero, fiindcă au angajat o firmă de catering care a adus cafele, apă și ceva fursecuri la sala presei. Cât despre vreo conferință de presă după joc, nici vorbă. Nici măcar nu s-a anunțat – se face, nu se face, coborâți pe parchet, rămâneți unde sunteți… Ba chiar, persoana responsabilă cu presa de la FRH s-a arătat ofuscată de un asemenea reproș și a oferit o explicație de tot râsul, pe care nici n-o mai reproducem. Respectul pentru presă lipsește cu desăvârșire la FRH, iar Supercupa României e dovada.

Nici la capitolul respect pentru echipe federalii nu stau foarte bine. După ce, în martie, la Cupa României, finalistele n-au primit nicio bucată de hârtie igienică, FRH s-a gândit să-și mai spele obrazul în vara asta, însă pe sprânceană. Astfel, fetele de la HCM Roman au primit medaliile de la un reprezentant al federației la un turneu organizat acasă în urmă cu două săptămâni. Cât privește echipa Știința Municipal Dedeman Bacău, aceasta s-a dovedit nedemnă de medaliile cuvenite finalistei. Ceea ce arată că haosul și dezorganizarea de la Supercupă n-au fost întâmplătoare.

Post Scriptum: ca un corolar al celor relatate, mai precizăm că, la debutul evenimentului, crainicul sălii din Brașov le-a prezentat pe Știința Municipal Dedeman Bacău și HCM Roman ca deținătoare ale Cupei României, iar nimeni de la FRH n-a avut vreo reacție.

4 comentarii la „Debandadă și haos organizatoric la Supercupa României”

  1. Foarte bine, colega! Un material cum as vrea sa vad cat mai multe in presa cand se intampla lucruri ca la Brasov!

  2. FOARTE BINE , ca cineva observa si scrie despre aceste lucruri pe care le-am observat si noi la TV. Nu mai zic cate prostii spun comentatorii de la Digi…..deja ne amuzam cat pot fi de prost informati si de „cunoscatori” in ale handbalului.!!!!!sunt sigura ca nici unul dintre ei nu a practicat acest sport ….dar asta e alta discutie ! parerea mea e ca trebuia bifata aceasta competitie din punctul de vedere al FRH si de aici incolo pe ei nu-i mai intererseaza alte aspecte !!!!!!chiar ca nu s-a schimbat nimic important in FRH de la alegeri.!!!!si nici nu sunt mari sperante dupa cum se vede.!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.