Mikk Pinnonen: ”Sunt fericit că am ales să vin la Știința”

Mikk Pinnonen
La primele partide susținute pe teren propriu, noul coordonator al Științei Municipal Dedeman Bacău, estonianul Mikk Pinnonen, a lăsat o bună impresie, cucerind titlul de cel mai tehnic jucător al Cupei Municipiului Bacău. După partida cu HC Vaslui, el a vorbit despre cum s-a adaptat la Știința și despre diferențele dintre handbalul nordic și cel de aici.

Rep.: Cum au fost primele săptămâni la Știința ?

Mikk Pinnonen: A fost foarte bine, m-am adaptat bine la echipă, băieții sunt extraordinari. După prima săptămână eram deja prieteni buni. Handbalistic vorbind, pentru mine este o oportunitate să progresez, am tot ce trebuie aici să mă dezvolt. Sunt fericit că am ales să vin la Știința.

Rep.: Ce ne poți spune despre antrenor ?

M.P.: Pot spune doar lucruri bune. Sistemul pe care îl construiește constă în faptul că toți jucătorii sunt tratați la fel și tuturor li se oferă șanse egale. Când vom face ca acest sistem să funcționeze 100%, totul va fi în regulă. Când se va întâmpla acest lucru, doar timpul ne va spune, dar pot să vă spun că am făcut mulți pași înainte. Sunt foarte optimist în această privință.

Rep.: Sunt diferențe mari între handbalul jucat în Suedia și Danemarca și cel de la noi ?

M.P. : Da, sunt diferențe. În Suedia și Danemarca, jocul este mai mult bazat pe tehnică și nu este atât de agresiv la contactele fizice. Aici, mă opresc uneori și mă iau cu mâinile de cap la unele intervenții care în Scandinavia ar fi penalizate cu cartonaș roșu. În România, jocul este axat mai mult pe partea fizică.

Rep: Cum te simți înaintea unui meci foarte important care poate aduce Științei primul trofeu din istorie?

M.P. : Sunt nerăbdător. Vom merge acolo să ne luptăm și să dăm totul și astfel rezultatul va fi ca cel de azi. Dacă dăm tot ce putem, nu vom putea fi dezamăgiți dacă vom pierde. Dacă nu vom face asta, va fi altceva.

Rep: Așa cum a fost în meciul de ieri cu Călărași?

M.P.: Să nu vorbim despre meciul de ieri. În ultimele 2 turnee am jucat din ce în ce mai bine de la un meci la altul. Începuturile au fost mai slabe, apoi ușor, ușor, am jucat tot mai bine. Acum suntem la un nivel bun și sper să rămânem acolo pentru meciul de marți.

FOTO: LUCIAN PURCARU

Un comentariu la „Mikk Pinnonen: ”Sunt fericit că am ales să vin la Știința””

  1. Va rog să îmi spuneti dacă pentru editia 2014/2015 se vor pune la vânzare abonamente pentru a intra la meciurile echipei de handbal masculin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.